مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,686
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,209
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (.Oliveria decumbens Vent)

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 65

کلیدواژه

لعل کوهستان (.Oliveria decumbens Vent)Q3

چکیده

 گیاه لعل کوهستان (.Oliveria decumbens Vent).), گیاهی است بوته ای از خانواده چتریان (Umbelliferae) که معمولا در مناطق جنوبی ایران یافت می شود. مردم این منطقه به طور گسترده ای از قسمتهای هوایی این گیاه در درمان بیماریهای عفونی استفاده می کنند. هدف از این مطالعه, ارزیابی خاصیت ضد میکروبی اسانس حاصل از اندام هوایی این گیاه بر طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها شامل باکتریهای گرم منفی و مثبت, قارچهای رشته ای و مخمرها با استفاده از روشهای دیسک دیفیوژن و میکروبراث دایلوشن در شرایط آزمایشگاه بوده است. شناسایی اجزای اصلی موجود در اسانس به وسیله دستگاه گاز کروماتوگراف (GC) انجام شد. ترکیبهای شناسایی شده در اسانس شامل تیمول (26.9%), کارواکرول (0.25%), پاراسیمن (13.3%) و گاما-ترپینن (11%) بود. اسانس حاصل از اندام هوایی با میانگین قطر هاله عدم رشد 34.86 میلی متر و MIC کوچکتر از 0.25 ml ml-1 اثر ضد قارچی خوبی در مقابل قارچهای رشته ای و مخمر نشان داد. اثر 2 میکرولیتر از اسانس بر قارچها با قطر هاله عدم رشد بزرگتر از 27.3 میلی متر از اثر آمفوتریسین B با قطر هاله عدم رشد کوچکتر از 17 میلی متر بیشتر بود. باکتریهای گرم مثبت نسبت به باکتریهای گرم منفی در مقابل اسانس لعل کوهستان حساس تر بودند (21.9 در برابر 18.4 میلی متر). باکتریهای تشکیل دهنده اسپور (جنس باسیلوس) نسبت به اسانس مقاوم بوده و اسانس لعل کوهستان در مقابل باسیلوس ها دارای اثر مهاری بود. پسودوموناس آئروجینوزا با قطر هاله عدم رشد کمتر از 8 میلی متر از سایر میکروارگانیسم ها نسبت به اسانس مقاوم تر بود. میکروارگانیسم ها از نظر مقاومت نسبت به اسانس گیاهی متفاوت بوده و باکتریها (گرم مثبت و منفی) نسبت به قارچها و باکتریهای گرم منفی نسبت به باکتریهای گرم مثبت مقاوم تر بودند. این اثر به ترکیبهای فنلی اسانس, به ویژه تیمول آن مربوط می شود. مطالعات بیشتری لازم است تا کارآیی این اسانس به عنوان یک عامل ضد میکروبی ارزیابی گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

محبوبی، محدثه، فیض آبادی، محمدمهدی، حقی، قاسم، و حسینی، حسین. (1387). مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (.Oliveria decumbens Vent). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 24(1 (پیاپی 39))، 56-65. SID. https://sid.ir/paper/105266/fa

Vancouver: کپی

محبوبی محدثه، فیض آبادی محمدمهدی، حقی قاسم، حسینی حسین. مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (.Oliveria decumbens Vent). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1387؛24(1 (پیاپی 39)):56-65. Available from: https://sid.ir/paper/105266/fa

IEEE: کپی

محدثه محبوبی، محمدمهدی فیض آبادی، قاسم حقی، و حسین حسینی، “مطالعه خاصیت ضد میکروبی و ترکیب شیمیایی اسانس لعل کوهستان (.Oliveria decumbens Vent)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 24، no. 1 (پیاپی 39)، pp. 56–65، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105266/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا