مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

421
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی (. Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 25

چکیده

 گیاهان معطر بعنوان با ارزش ترین منبع آنتی اکسیدانی در طبیعت محسوب می شوند. در این تحقیق اکوتیپ های مختلف گیاه لعل کوهستان (Oliveria decumbens Vent. ) در مرحله گلدهی کامل, از سه رویشگاه مهم در استان خوزستان شامل بهبهان, شوشتر و مسجد سلیمان جمع آوری گردید. اسانس گیاهان جمع آوری شده, به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج گردید و ترکیبات آن توسط دستگاه گازکروماتوگرافی با طیف سنج جرمی(GC-Mass), شناسایی شد. نتایج حاصل نشاندهنده غالب بودن تیمول و کارواکرول بود, که بیشترین مقدار آنها به ترتیب با 67/29 و 88/27 درصد از گیاهان برداشت شده از منطقه بهبهان حاصل شد. درصد تخریب رادیکالهای آزاد DPPH در غلظت های مختلف اسانس شامل 50, 100, 200, 300 و 400 میکرولیتر(µ l) جهت تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس, محاسبه شد. تست آنتی اکسیدانی, لعل کوهستان را از نظر خواص آنتی اکسیدانی, گیاهی پر اهمیت نشان داد. در این تحقیق میزان IC50 لعل کوهستان بومی منطقه شوشتر, مسجد سلیمان و بهبهان به ترتیب21/34, 85/26 و 23/21 بدست آمد. درنهایت می توان گفت اکوتیپ بهبهان با بیشترین خاصیت آنتی رادیکالی می تواند بعنوان منبع طبیعی جدیدی جهت تامین آنتی اکسیدان, در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آل عمرانی نژاد، سیدمحمدحسین، و رضوانی اقدم، علی. (1397). بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی (. Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 6(4 (پیاپی 24) )، 14-25. SID. https://sid.ir/paper/367268/fa

    Vancouver: کپی

    آل عمرانی نژاد سیدمحمدحسین، رضوانی اقدم علی. بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی (. Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛6(4 (پیاپی 24) ):14-25. Available from: https://sid.ir/paper/367268/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدحسین آل عمرانی نژاد، و علی رضوانی اقدم، “بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس اکوتیپ های مختلف گیاه دارویی (. Oliveria decumbens Vent) در استان خوزستان،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24) ، pp. 14–25، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367268/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button