مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و بررسی آناتومیکی گیاه .Oliveria decumbens Vent

صفحات

 صفحه شروع 513 | صفحه پایان 520

چکیده

 جنس Oliveria متعلق به تیره چتریان بوده و فقط یک گونه با نام علمی Oliveria decumbens Vent دارد که اندمیک ایران است. از طرف دیگر اسانس ها از متابولیت های ثانویه گیاهی بوده که به طور وسیعی در صنایع غذایی, دارویی و بهداشتی و به عنوان ترکیب هایی با خاصیت ضدمیکروبی مورد استفاده قرار می گیرند. در این تحقیق گیاه Oliveria decumbens Vent. از دامنه کوههای شمال غرب شهرستان کوهدشت در منطقه تنگ سیاب واقع در استان لرستان جمع آوری گردید و پس از خشک کردن گیاه در سایه, اسانس گیری از آن با روش تقطیر با آب انجام شد. شناسایی ترکیب های موجود در اسانس به وسیله کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) انجام شد. مطالعات آناتومیکی نیز توسط روش رنگ آمیزی مضاعف با استفاده از دو رنگ سبز متیل و قهوه ای بیسمارک انجام شد. نتایج این بررسی منجر به شناسایی 16 ترکیب در اسانس این گیاه شد که 96.5% از کل ترکیب های اسانس را شامل شده و تیمول (49.3%) گاما - ترپینن (23.1%) و پارا - سیمن (10.0%) ترکیب های اصلی آن محسوب می شدند. بنابراین بررسی نتایج آناتومیکی نشان داد که در سطح برگهای این گیاه کرکهای غیرترشحی دیده می شوند, در حالی که در قسمت های درونی پوست ساقه کانالهای ترشحی مشاهده می شوند که محل تشکیل اسانس در این گیاه هستند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امیری، حمزه، لاری یزدی، حسین، دوستی، بهروز، و صمصام نیا، فرانک. (1389). شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و بررسی آناتومیکی گیاه .Oliveria decumbens Vent. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(4 (پیاپی 50))، 513-520. SID. https://sid.ir/paper/105651/fa

Vancouver: کپی

امیری حمزه، لاری یزدی حسین، دوستی بهروز، صمصام نیا فرانک. شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و بررسی آناتومیکی گیاه .Oliveria decumbens Vent. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(4 (پیاپی 50)):513-520. Available from: https://sid.ir/paper/105651/fa

IEEE: کپی

حمزه امیری، حسین لاری یزدی، بهروز دوستی، و فرانک صمصام نیا، “شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس و بررسی آناتومیکی گیاه .Oliveria decumbens Vent،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 4 (پیاپی 50)، pp. 513–520، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105651/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button