مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ بیوشیمیایی و عملکردی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) به محلول پاشی سالیسیلیک اسید در شرایط تغذیه نیتروژنی

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 329

چکیده

 روش های مختلفی به منظور افزایش تولید متابولیت های ثانوی در گیاهان دارویی استفاده می شود, ازجمله آنها افزودن الیسیتورها به گیاهان است. سالیسیلیک اسید اثر مثبتی در رشد و عملکرد گیاهان با اثر بر جذب عناصر معدنی دارد. برای بررسی پاسخ نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) به کاربرد سالیسیلیک اسید در سطوح مختلف نیتروژن, آزمایش زراعی دوساله, در سال های 93-1392 و 94-1393 اجرا گردید. آزمایش به صورت اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل مقدار کود (0, 70, 140, 210 و 280 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) به عنوان عامل اول و غلظت سالیسیلیک اسید (0, 100, 200 و 300 میکرومولار) به عنوان عامل فرعی بود. نتایج نشان داد که در دو سال, بیشترین میزان فعالیت نیترات ردوکتاز در ریشه با کاربرد غلظت 200 میکرومولار سالیسیلیک اسید و مصرف 280 کیلوگرم نیتروژن در هکتار مشاهده شد. فعالیت این آنزیم در برگ تنها تحت تأثیر نیتروژن قرار گرفت. بیشترین میزان فعالیت آنزیم در برگ (در سال اول و دوم به ترتیب 2. 87 و 2. 82 میکرومولار نیتریت در گرم وزن تازه بر ساعت) با مصرف 280 کیلوگرم نیتروژن در هکتار مشاهده شد. در هر دو سال محتوی نیتروژن و اسید آمینه آزاد در برگ با افزایش غلظت سالیسیلیک اسید, همزمان با افزایش مقدار کود افزایش یافت. هر دو سال محتوای نیترات, فنول کل و کربوهیدرات محلول برگ با افزایش غلظت سالیسیلیک اسید و مقدار کود کاهش یافت. در سال اول و دوم بیشترین عملکرد تر (به ترتیب 3316. 2 و 3480. 7 گرم در مترمربع), خشک (به ترتیب 811. 7 و 855. 6 گرم در مترمربع) و اسانس (به ترتیب 13. 01 و 15. 2 میلی لیتر در مترمربع) با مصرف 210 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بدست آمد. در مجموع مصرف 210 تا 280 کیلوگرم در هکتار نیتروژن همراه با کاربرد غلظت های 200 میکرومولار سالیسیلیک اسید برای دستیابی به عملکرد کمّی و کیفی مطلوب توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پشت دار، عادل، ابدالی مشهدی، علیرضا، مرادی، فواد، سیادت، سیدعطااله، و بخشنده، عبدالمهدی. (1397). پاسخ بیوشیمیایی و عملکردی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) به محلول پاشی سالیسیلیک اسید در شرایط تغذیه نیتروژنی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(2 (پیاپی 88) )، 309-329. SID. https://sid.ir/paper/105352/fa

    Vancouver: کپی

    پشت دار عادل، ابدالی مشهدی علیرضا، مرادی فواد، سیادت سیدعطااله، بخشنده عبدالمهدی. پاسخ بیوشیمیایی و عملکردی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) به محلول پاشی سالیسیلیک اسید در شرایط تغذیه نیتروژنی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(2 (پیاپی 88) ):309-329. Available from: https://sid.ir/paper/105352/fa

    IEEE: کپی

    عادل پشت دار، علیرضا ابدالی مشهدی، فواد مرادی، سیدعطااله سیادت، و عبدالمهدی بخشنده، “پاسخ بیوشیمیایی و عملکردی نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) به محلول پاشی سالیسیلیک اسید در شرایط تغذیه نیتروژنی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 2 (پیاپی 88) ، pp. 309–329، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button