مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره برخی گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی بیوتیک بر کاهش کلنیزاسیون باکتری کمپیلو باکتر ژژونی در روده جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 795 | صفحه پایان 806

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر گیاهان دارویی, اسید آلی و آنتی بیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی انجام شد. گروه های آزمایشی شامل: گروه اول کنترل منفی (غیرآلوده), گروه دوم کنترل مثبت (آلوده), گروه های سوم, چهارم و پنجم به ترتیب شامل عصاره های گیاهی آویشن, سیر و بومادران (هر یک به میزان 1/0% در طول دوره), گروه ششم اسید آلی (Selko-pH به میزان 1/0%, در دو هفته اول به صورت 24 ساعت و در ادامه دوره 8-7 ساعت در روز) در آب آشامیدنی و گروه هفتم آنتی بیوتیک (اکسی تتراسایکلین به میزان 100 گرم در تن) بودند. در روز 21 تمام گروه ها بجز کنترل منفی با باکتری کمپیلو باکتر ژژونی چالش (1 میلی لیتر) داده شدند. نتایج در 42 روزگی نشان داد که بالاترین عیار آنتی بادی علیه گلبول های قرمز خون گوسفند مربوط به تیمار اسید آلی بود که نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنی داری داشت (P<0. 05). البته تیمارها بر روی ترکیب های بیوشیمیایی خون تأثیر معنی داری گذاشتند (P<0. 05), به طوری که تیمار آویشن باعث کاهش کلسترول سرم و تیمار سیر نیز کمترین میزان تری گلیسرید را نشان داد که از لحاظ آماری با تیمار شاهد تفاوت معنی داری داشتند (P<0. 05). تیمارها تأثیر معنی داری بر مورفولوژی روده داشتند, به طوری که بالاترین ارتفاع پرز و بیشترین عمق کریپت ها به ترتیب در تیمارهای سیر و آویشن مشاهده شد که از لحاظ آماری با تیمار شاهد تفاوت معنی داری داشت (P<0. 05). همچنین تیمارها بر موضعی شدن باکتری کمپیلو باکتر ژژونی تأثیر معنی داری داشتند (P<0. 05), به طوری که کمترین جمعیت کلونی این باکتری در تیمار آنتی بیوتیک مشاهده شد و تیمار بومادران نیز باکتری را نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چعب، کریم، رحیمی، شعبان، و خاکی، پژواک. (1395). اثر عصاره برخی گیاهان دارویی, اسید آلی و آنتی بیوتیک بر کاهش کلنیزاسیون باکتری کمپیلو باکتر ژژونی در روده جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(5 (پیاپی 79) )، 795-806. SID. https://sid.ir/paper/105691/fa

    Vancouver: کپی

    چعب کریم، رحیمی شعبان، خاکی پژواک. اثر عصاره برخی گیاهان دارویی, اسید آلی و آنتی بیوتیک بر کاهش کلنیزاسیون باکتری کمپیلو باکتر ژژونی در روده جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(5 (پیاپی 79) ):795-806. Available from: https://sid.ir/paper/105691/fa

    IEEE: کپی

    کریم چعب، شعبان رحیمی، و پژواک خاکی، “اثر عصاره برخی گیاهان دارویی, اسید آلی و آنتی بیوتیک بر کاهش کلنیزاسیون باکتری کمپیلو باکتر ژژونی در روده جوجه های گوشتی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 5 (پیاپی 79) ، pp. 795–806، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button