مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,458
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه تاثیر نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در Salicornia herbacea و Alhagi persarum

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 243

چکیده

 امروزه در دنیا پذیرفته شده است که برای مقابله با کمبود غذا برای انسان و دام چاره ای جز استفاده از گیاهان مقاوم به شوری و خشکی وجود ندارد. دانشمندان و اکولوژیستها پیوسته در حال تحقیق بر روی گونه هایی هستند که ضمن تحمل این تنش ها بتوانند بخشی از نیاز جوامع بشری را رفع نمایند و یا از مکانیزم این گیاهان مقاوم بر روی محصولات راهبردی استفاده کنند. بنابراین شناخت این گونه های مقاوم امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و اولین گام در این راه بررسی دامنه تحمل به شوری این گونه ها می باشد. در این تحقیق, مقاومت گونه Salicornia herbacea و Alhagi persarum در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه نسبت به نمک NaCl و Na2SO4 در غلظت های صفر (شاهد), 50, 100, 150, 200, 300, 400 و 500 میلی مولار در سه تکرار بر اساس طرح کاملا تصادفی مطالعه شد. صفات مطالعه شده شامل درصد, سرعت و شاخص جوانه زنی, طول گیاهچه و شاخص بنیه بذر می باشند. برای تجزیه و تحلیل تاثیر نمک NaCl و Na2SO4 بر روی هر یک از گونه ها از تجزیه واریانس یکطرفه و آزمون مقایسه میانگین دانکن استفاده گردید. برای مقایسه دو گونه نیز از آزمون جفتی وابسته در نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که در هر دو گونه بین غلظت های مختلف شوری اختلاف معنی داری وجود دارد. گونه سالیکورنیا و خارشتر در مراحل اولیه رشد و جوانه زنی یک هالوفیت اختیاری می باشند, ولی دامنه تحمل سالیکورنیا در برابر شوری بیشتر از خارشتر می باشد. شرایط جوانه زنی و رشد اولیه سالیکورنیا در برابر شوری های کم در نمک سولفات سدیم بهتر از نمک کلرید سدیم می باشد. در حالی که گونه خارشتر به عنوان یک گونه کلرور پسند معرفی می شود. همچنین در گونه خارشتر خصوصیات رویشی و در گونه سالیکورنیا خصوصیات جوانه زنی در برابر تنش شوری واکنش بهتری نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امیری، بهرام، عصاره، محمدحسن، جعفری، محمد، رسولی، بهروز، و جعفری، علی اشرف. (1391). بررسی و مقایسه تاثیر نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در Salicornia herbacea و Alhagi persarum. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 19(2 (پیاپی 47))، 233-243. SID. https://sid.ir/paper/107278/fa

    Vancouver: کپی

    امیری بهرام، عصاره محمدحسن، جعفری محمد، رسولی بهروز، جعفری علی اشرف. بررسی و مقایسه تاثیر نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در Salicornia herbacea و Alhagi persarum. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1391؛19(2 (پیاپی 47)):233-243. Available from: https://sid.ir/paper/107278/fa

    IEEE: کپی

    بهرام امیری، محمدحسن عصاره، محمد جعفری، بهروز رسولی، و علی اشرف جعفری، “بررسی و مقایسه تاثیر نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه زنی و رشد اولیه در Salicornia herbacea و Alhagi persarum،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 19، no. 2 (پیاپی 47)، pp. 233–243، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107278/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button