مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

40
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

19
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی و مصرف مکمل تورین بر پروتئین های استئوکلسین و استئوپونتین در موش نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوسین

صفحات

 صفحه شروع 349 | صفحه پایان 362

چکیده

 زمینه و هدف: استئوکلسین و استئوپونتین با بیماری های دیابت و پوکی استخوان رابطه دارند. هدف, تعیین تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی و مصرف مکمل تورین بر پروتئین های استئوکلسین و استئوپونتین در موش نر ویستار دیابتی است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 40 رت نر ویستار بالغ با دامنه وزنی 300-250 گرم و سن 6 هفته, به صورت تصادفی در 3 گروه دیابتی شده (هر گروه 10 رت), گروه تمرین, گروه مکمل و گروه کنترل و یک گروه غیردیابتی به عنوان گروه کنترل سالم قرار گرفتند. برای دیابتی کردن رت ها, 55 میلی گرم بر هر کیلوگرم از وزن بدن استرپتوزوسین تزریق شد. قند خون بالای250 میلی گرم بر دسی لیتر در خون به عنوان دیابتی درنظر گرفته شد. تمرینات ترکیبی به مدت هشت هفته و 5 بار در هفته انجام شد. مکمل تورین به صورت محلول 1 درصد در آب روزانه مصرف شد. برای مقایسه تغییرات بین گروهی و درون گروهی متغیرها, ANOVA یک راهه و تعقیبی بونفرونی استفاده شد. یافته ها: استئوکلسین در گروه تمرین دیابتی در مقایسه با کنترل دیابتی افزایش معنی دار (0/018=P) و در گروه کنترل-دیابتی در مقایسه با کنترل سالم, کاهش معنی دار داشت (0/0001=P). استئوپونتین در گروه کنترل دیابتی در مقایسه با کنترل سالم, افزایش معنی دار داشت (0/003=P) در حالی که در گروه های دیگر تفاوت معنی داری نداشت (1/000=P). وزن بدن و BMI در گروه تمرین دیابتی در مقایسه با مکمل دیابتی, افزایش معنی دار داشت (0/0001=P). غذای مصرفی در گروه تمرین دیابتی در مقایسه با مکمل دیابتی کاهش معنی دار داشت (0/030=P). نتیجه گیری: هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی و مصرف مکمل تورین منجر به افزایش استئوکلسین و تغییر نکردن استئوپونتین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اکبری ورگسران، فاطمه، و پوررحیم قورقچی، آمنه. (1402). تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی و مصرف مکمل تورین بر پروتئین های استئوکلسین و استئوپونتین در موش نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوسین. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 30(3 )، 349-362. SID. https://sid.ir/paper/1095892/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری ورگسران فاطمه، پوررحیم قورقچی آمنه. تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی و مصرف مکمل تورین بر پروتئین های استئوکلسین و استئوپونتین در موش نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوسین. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1402؛30(3 ):349-362. Available from: https://sid.ir/paper/1095892/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اکبری ورگسران، و آمنه پوررحیم قورقچی، “تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی-مقاومتی و مصرف مکمل تورین بر پروتئین های استئوکلسین و استئوپونتین در موش نر ویستار دیابتی شده با استرپتوزوسین،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 30، no. 3 ، pp. 349–362، 1402، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1095892/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button