مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

27
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

15
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی تغذیه در کودکان 1 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی رفسنجان در سال 1396

صفحات

 صفحه شروع 422 | صفحه پایان 435

چکیده

 زمینه و هدف در حالی که رشد مطلوب نوزاد به مجموعه پیچیده ای از عوامل وابسته است, الگوی شیردهی و تغذیه تکمیلی شیرخواران از اهمیت غیرقابل انکاری برخوردار است. از این رو, مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط با الگوی تغذیه نوزادان 1 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان رفسنجان انجام شد. مواد و روش ها این مطالعه توصیفی در سال 1396 روی 600 مادر دارای کودک 1 ساله تحت پوشش مراکز بهداشتی شهر رفسنجان انجام شد. مادران علاقه مند به صورت تصادفی از میان مراجعین دارای پرونده بهداشتی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسش نامه حاوی ویژگی های جمعیت شناختی و سوالات مربوط به تغذیه کودک جمع آوری و با نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه وتحلیل شد. ملاحظات اخلاقی این مطالعه با کد اخلاقی IR. RUMS. REC. 1396. 179 در کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به ثبت رسیده است. یافته ها حدود 95 درصد از مادران شرکت کننده در این مطالعه, شیردهی نوزاد خود را از 1 ساعت پس از زایمان شروع و 56/7 درصد آن ها شیردهی را تا 1 سالگی به طور کامل انجام داده اند. نتایج نشان می دهد بیشتر مادران, تغذیه تکمیلی را با 1 تا 3 قاشق در وعده شروع کرده و حدود 90 درصد آن ها تغذیه تکمیلی را بر اساس توصیه های کارکنان بهداشت انجام داده بودند. همچنین مهم ترین دلایل شروع شیر خشک در شیرخواران, اختلال در رشد و نمو کودک (34 درصد), کمبود شیر مادر (17 درصد), بیماری مادر (14 درصد), نگرفتن سینه (11 درصد) و دوقلو بودن کودکان (8 درصد) است. نتیجه گیری با وجود آموزش چهره به چهره به مادران در مراکز بهداشتی هنوز هم در شروع صحیح تغذیه تکمیلی و ادامه آن مشکلاتی وجود دارد؛ بنابراین ارایه آموزش شیردهی به مادران با روش های گوناگون و متنوع باید سرلوحه اقدامات مراکز بهداشتی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی زاده، فرزانه، ابراهیمی، فاطمه، و طباطبایی، سید ضیاء. (1401). الگوی تغذیه در کودکان 1 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی رفسنجان در سال 1396. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 25(3 (157 پیاپی) )، 422-435. SID. https://sid.ir/paper/1121481/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی زاده فرزانه، ابراهیمی فاطمه، طباطبایی سید ضیاء. الگوی تغذیه در کودکان 1 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی رفسنجان در سال 1396. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1401؛25(3 (157 پیاپی) ):422-435. Available from: https://sid.ir/paper/1121481/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه حاجی زاده، فاطمه ابراهیمی، و سید ضیاء طباطبایی، “الگوی تغذیه در کودکان 1 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی رفسنجان در سال 1396،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 25، no. 3 (157 پیاپی) ، pp. 422–435، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1121481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button