مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

52
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

24
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی باکتریال نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بر روی باکتری های سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، آسینتوباکتر بومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز

صفحات

 صفحه شروع 2091 | صفحه پایان 2100

چکیده

لاکتوفرین یک گلیکوپروتیین و یکی از مهم ترین بیواکتیوهای شیر است که فعالیت ضدباکتری, ضدویروسی, ضدقارچی و ضدانگلی دارد. پپتید های ضد میکروبی به علت برخورداری از خصوصیات و ویژگی های مناسب مانند کشندگی سریع, طیف وسیع فعالیت و همچنین اثر بخش آن ها نسبت به به مقاومت دارویی, در دهه های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. مواد و روش کار هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر آنتی باکتریال نانوکمپلکس لاکتوفرین نقره بر روی باکتری های سودوموناس آیروژینوزا, استافیلوکوکوس اوریوس, آسینتوباکتر بومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز می باشد. بدین منظور در ابتدا نانوذره نقره بر روی لاکتوفرین بارگذاری شد. سپس جهت تایید بارگذاری نانوذرات نقره بر روی لاکتوفرین, پتانسیل زتای توسط دستگاه تعیین پتانسیل زتا اندازه گیری شد. همچنین با کمک طیف سنجی رامان, FTIR و میکروسکوپ الکترونی روبشی خصوصیات این نانوکمپلکس بررسی گردید. سپس اثر نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بر روی سلول ها بررسی شد تا سمیت این ترکیب بر روی سلول ها مشخص گردد. خاصیت ضدباکتریایی نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بر روی باکتری سودوموناس آیروژینوزا, باکتری استافیلوکوکوس اریوس, باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز و باکتری آسینتوباکتر بومانی به روش های تست MTT, تست های MIC, MBC و انتشار در حفره آگار بررسی گردید. یافته ها: نتایج نشان می دهد که نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بیشترین اثر کشندگی را بر باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز داشته است و بر باکتری آسینتوباکتر بومانی کمترین اثر را داشته است. استنتاج سنتز کمپلکس نانوذرات نقره-لاکتوفرین می تواند در زمینه پزشکی و صنایع غذایی به عنوان عامل ضد میکروبی نوآورانه, اقتصادی قابل استفاده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کدوغنی ثانی، سمیرا، جمشیدیان مجاور، مجید، فرزین، حمیدرضا، نعیمی پور، محسن، و امیری، محدثه. (1401). بررسی اثر آنتی باکتریال نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بر روی باکتری های سودوموناس آئروژینوزا, استافیلوکوکوس اورئوس, آسینتوباکتر بومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 65(5 )، 2091-2100. SID. https://sid.ir/paper/1122304/fa

    Vancouver: کپی

    کدوغنی ثانی سمیرا، جمشیدیان مجاور مجید، فرزین حمیدرضا، نعیمی پور محسن، امیری محدثه. بررسی اثر آنتی باکتریال نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بر روی باکتری های سودوموناس آئروژینوزا, استافیلوکوکوس اورئوس, آسینتوباکتر بومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1401؛65(5 ):2091-2100. Available from: https://sid.ir/paper/1122304/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا کدوغنی ثانی، مجید جمشیدیان مجاور، حمیدرضا فرزین، محسن نعیمی پور، و محدثه امیری، “بررسی اثر آنتی باکتریال نانوکمپلکس لاکتوفرین+نقره بر روی باکتری های سودوموناس آئروژینوزا, استافیلوکوکوس اورئوس, آسینتوباکتر بومانی و استرپتوکوکوس پیوژنز،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 65، no. 5 ، pp. 2091–2100، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1122304/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button