مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

28
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

11
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای کشت لوزه های کامی به روش های سطحی و عمقی و بررسی مقاومت میکروبی در بیماران تونسیلیت مکرر مراجعه کننده جهت تونسیلکتومی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 89

چکیده

 هدف: لوزه ها قسمتی از سیستم ایمنی بوده و عفونت لوزه ها یکی از شایع ترین بیماری ها در کودکان می باشد. تونسیلیت در برخی موارد به درمان تجربی پاسخ نداده و منجر به عفونت راجعه شده که به تونسیلکتومی می انجامد. هدف: این مطالعه تعیین و مقایسه کشت لوزه های کامی به روش های سطحی و عمقی در بیماران تونسیلیت مکرر مراجعه کننده جهت تونسیلکتومی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تحلیلی مقطعی, تمامی مراجعه کنندگان بالای سه سال با تونسلیت مزمن راجعه برای تونسیلکتومی در سال های 98 و 99 مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از اخذ رضایت آگاهانه, بیماران قبل از تونسیلکتومی تحت نمونه گیری از لوزه کامی سمت راست با سوآپ از طریق دهان قرار گرفتند. بعد از جراحی تونسیلکتومی نیز نمونه گیری از بافت سطحی و عمقی لوزه انجام شد. بررسی میکروبیولوژی, تعیین آنتی بیو گرام, کشت خون قبل و بعد از تونسیلکتومی انجام شد. یافته ها: در این مطالعه 80 بیمار جهت تونسیلکتومی شرکت داشتند که 50 درصد آن ها مذکر بودند. در 1/87 درصد از بیماران, گزارش استافیلوکوک (به عنوان شایع ترین ارگانیسم یافت شده) در دو روش کشت سطحی و عمقی دارای توافق ضعیف بود. این میزان در مقایسه نتایج کشت عمقی و ترشحات (سوآپ) به 3/81 درصد و در مقایسه بین کشت سطحی و ترشحات (سوآپ) به 7/72 درصد رسید (001/0>P). کم ترین میزان کشت منفی در مقایسه 3 کشت سطحی, عمقی و ترشحات (سوآپ) در نمونه های عمقی وجود داشت. بیش ترین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی علیه ارگانیسم های کشت لوزه, نسبت به آنتی بیوتیک های کلیندامایسین, اریترومایسین, سفوکستین, جنتامایسین و داکسی سیکلین مشاهده شد. نتیجه گیری: کشت خون قبل و بعد از تونسیلکتومی در تمام نمونه ها منفی بود. در نتیجه به نظر می رسد در اثر جراحی لوزه عفونت پایداری وارد خون نمی شود. هم چنین به نظر می رسد استفاده از کشت عمقی در مقایسه با کشت سطحی سودمندتر باشد, زیرا میزان منفی کاذب کم تری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسم پور، مصطفی، احمدی، احمدرضا، خشخاشی مقدم، سارا، قزوینی، کیارش، مروت دار، نگار، افضل زاده، محمدرضا، و رسولیان، بشیر. (1401). بررسی مقایسه ای کشت لوزه های کامی به روش های سطحی و عمقی و بررسی مقاومت میکروبی در بیماران تونسیلیت مکرر مراجعه کننده جهت تونسیلکتومی. کومش، 25(1 (پیاپی 93) )، 83-89. SID. https://sid.ir/paper/1134610/fa

    Vancouver: کپی

    قاسم پور مصطفی، احمدی احمدرضا، خشخاشی مقدم سارا، قزوینی کیارش، مروت دار نگار، افضل زاده محمدرضا، رسولیان بشیر. بررسی مقایسه ای کشت لوزه های کامی به روش های سطحی و عمقی و بررسی مقاومت میکروبی در بیماران تونسیلیت مکرر مراجعه کننده جهت تونسیلکتومی. کومش[Internet]. 1401؛25(1 (پیاپی 93) ):83-89. Available from: https://sid.ir/paper/1134610/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی قاسم پور، احمدرضا احمدی، سارا خشخاشی مقدم، کیارش قزوینی، نگار مروت دار، محمدرضا افضل زاده، و بشیر رسولیان، “بررسی مقایسه ای کشت لوزه های کامی به روش های سطحی و عمقی و بررسی مقاومت میکروبی در بیماران تونسیلیت مکرر مراجعه کننده جهت تونسیلکتومی،” کومش، vol. 25، no. 1 (پیاپی 93) ، pp. 83–89، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1134610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button