مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

74
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

32
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین شاخص سالم خوردن و امتیاز کیفیت رژیمی با افسردگی در سالمندان

صفحات

 صفحه شروع 140 | صفحه پایان 146

چکیده

 سابقه و هدف: افسردگی یکی از اختلالات مهم و شایع در سالمندان می باشد. با توجه به این که تغذیه به عنوان عاملی مهم نه تنها در پیدایش, بلکه در شدت و طول دوره ابتلا به افسردگی نقش مهمی را ایفا می نماید, لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین شاخص جایگزین سالم خوردن و امتیاز کیفیت رژیمی با افسردگی در سالمندان ساکن شیراز بود. مواد و روش ها: در مطالعه مقطعی حاضر که بر روی 80 سالمند ساکن شهر شیراز صورت گرفت, اطلاعات مربوط به دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 147 موردی جمع آوری گردید. پیروی از تغذیه سالم با استفاده از شاخص تغذیه سالم ارزیابی شد. کیفیت رژیم غذایی براساس DQI-I که شامل چهار جزء اصلی رژیم غذایی است, مورد ارزیابی قرار گرفت. برای بررسی میزان افسردگی از تست افسردگی Beck استفاده شد. جهت بررسی ارتباط بین شاخص ها با افسردگی, از روش رگرسیون خطی در دو مدل خام و تعدیل شده استفاده گردید. یافته ها: در مطالعه حاضر از 80 فرد مورد مطالعه, 50 درصد را زنان تشکیل می دادند. میانگین و انحراف معیار سنی افراد مورد مطالعه در گروه های دارای نمره افسردگی کم تر و بیش تر از 10 به ترتیب عبارت از 5/67±66/18 و 6/9±65/18 سال بود. ارتباط بین امتیاز شاخص کیفیت رژیمی با افسردگی, ارتباط معکوس و معنی داری نشان داد, به طوری که افزایش امتیاز شاخص کیفیت رژیمی با کاهش امتیاز افسردگی همراه بود (ضریب بتا: 0/281-و 0/036=P). این شاخص پس از تعدیل برای سن و جنس و میزان تحصیلات, شاخص توده بدنی و انرژی همچنان معنی دار ماند (0/049P=). استنتاج: بر اساس یافته های مطالعه حاضر پیروی از رژیم غذایی با شاخص کیفیت رژیمی بالاتر ارتباط معکوسی با شانس خطر ابتلا به افسردگی در سالمندان دارد. مطالعات بیشتر, به خصوص از نوع آینده نگر, برای تأیید این یافته ها در جوامع خاورمیانه مورد نیاز است

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button