مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای شوری بر غلظت پتاسیم، سدیم و کلر اندام های هوایی و ریشه در پایه های مختلف مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

کلیدواژه

چکیده

 غلظت یون های پتاسیم, سدیم و کلر تحت تیمار شوری در اندام های هوایی و ریشه دان نهال های پنج گونه مرکبات شامل بکرایی (لیمو شیرین×نارنگی), لیمو آب, ولکامریانا و لیمو شیرین به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. دان نهال های یک ساله گونه های مورد مطالعه در گلدان های حاوی خاک محلی (pH=8.2) کشت شد و آبیاری آن ها با آب آبیاری حاوی غلظت های صفر, 20, 40 و60 میلی مول در لیتر نمک طعام صورت گرفت. در پایان آزمایش, غلظت یون های سدیم, کلر و پتاسیم در شاخساره و ریشه اندازه گیری و نسبت سدیم به پتاسیم در شاخساره و ریشه محاسبه گردید. بین گونه های مورد آزمایش از نظر میزان جذب و پراکنش یون های سدیم, کلر و پتاسیم در تیمار شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت. شوری باعث افزایش میزان کلر و سدیم در شاخساره و ریشه گردید اما میزان افزایش, بسته به نوع گونه و تیمار متفاوت بود. میزان پتاسیم در برخی پایه ها کاهش و در برخی افزایش داشت. بالاترین نسبت سدیم به پتاسیم در شاخساره لیمو شیرین و ریشه نارنج, بکرایی و ولکامریانا و پایین ترین نسبت سدیم به پتاسیم در شاخساره ولکامریانا و ریشه لیمو آب و لیمو شیرین بود. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، و تفضلی بندری، عنایت اله. (1383). اثرهای شوری بر غلظت پتاسیم, سدیم و کلر اندام های هوایی و ریشه در پایه های مختلف مرکبات. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 5(1)، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/80704/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، تفضلی بندری عنایت اله. اثرهای شوری بر غلظت پتاسیم, سدیم و کلر اندام های هوایی و ریشه در پایه های مختلف مرکبات. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1383؛5(1):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/80704/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، و عنایت اله تفضلی بندری، “اثرهای شوری بر غلظت پتاسیم, سدیم و کلر اندام های هوایی و ریشه در پایه های مختلف مرکبات،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 11–22، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80704/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button