Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,531
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

799
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات آللوپاتی در کنترل علف های هرز گوجه فرنگی با استفاده از برخی عصاره های گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 88

چکیده

 استفاده بی رویه علف کش ها علاوه بر آثار زیانبار زیست محیطی, مقاومت بیش از پیش علف های هرز به این مواد شیمیایی را بدنبال داشته و در نتیجه ظهور گونه های مقاوم تر یکی از مهم ترین تبعات آن است. به همین جهت در حال حاضر تلاش جهانی به منظور یافتن عصاره های طبیعی برای کنترل علف های هرز در حال انجام است. آشکار است که هر گونه موفقیت در این امر به کاهش قابل توجه علف کش های شیمیایی منجر خواهد شد. این پدیده که با عنوان آللوپاتی شناحته می شود, اثر متقابل گیاهان بر یکدیگر از نقطه نظر مواد شیمیایی را به نمایش می گذارد. این تحقیق نیز بر اساس بررسی عصاره های گوناگون تهیه شده از بقایای چند گیاه زراعی (گندم, جو و کلزا) بر میزان و سرعت جوانه زنی و نیز رشد گیاهچه برخی گونه های علف هرز (سلمه تره, سوروف و تاج خروس) و یک گونه گیاه زراعی (گوجه فرنگی) طراحی و انجام شد. از آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده گردید. این طرح بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دو شرایط آزمایشگاه و گلخانه به اجرا در آمد. نتایج نشان داد که برخی عصاره های گیاهی می تواند میزان و سرعت جوانه زنی برخی علف های هرز را بطور موثری کاهش داده و از رشد اولیه آنان نیز بکاهد. اعمال عصاره های گندم بر گیاه سوروف, عصاره کلزا بر گیاه گوجه فرنگی و عصاره کلزا بر گیاه تاج خروس, جوانه زنی آنها را کاهش داد, در نتیجه کاربرد این عصاره ها بر کنترل علف های هرز مانند سوروف و تاج خروس می تواند موثر باشد. با این حال نتایج این تحقیق نشان داد که باید در کاربرد عصاره ها بر گیاهان گوناگون دقت کافی داشت زیرا برخی از عصاره ها بر عکس عمل نموده و در تشدید جوانه زنی و رشد برخی گیاهان موثر بودند. به عنوان مثال کاربرد عصاره کلزا بر گیاه سوروف جوانه زنی آن را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامبوزیا، جعفر، و نوین، شهراد. (1390). بررسی اثرات آللوپاتی در کنترل علف های هرز گوجه فرنگی با استفاده از برخی عصاره های گیاهی. علوم محیطی، 9(2)، 65-88. SID. https://sid.ir/paper/117617/fa

    Vancouver: کپی

    کامبوزیا جعفر، نوین شهراد. بررسی اثرات آللوپاتی در کنترل علف های هرز گوجه فرنگی با استفاده از برخی عصاره های گیاهی. علوم محیطی[Internet]. 1390؛9(2):65-88. Available from: https://sid.ir/paper/117617/fa

    IEEE: کپی

    جعفر کامبوزیا، و شهراد نوین، “بررسی اثرات آللوپاتی در کنترل علف های هرز گوجه فرنگی با استفاده از برخی عصاره های گیاهی،” علوم محیطی، vol. 9، no. 2، pp. 65–88، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/117617/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا