Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

958
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه و سایر صفات زراعی گلرنگ در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 279

چکیده

گلرنگ (Carthamus tinctorius L.) گیاهی است که به دلیل سازگاری آن بطور وسیع در استان اصفهان کشت می شود و تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه می تواند موجب افزایش عملکرد و کیفیت محصول آن گردد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر صفات زراعی گلرنگ انجام شد. آزمایش بصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید, که در آن نه تیمار کودی به عنوان سطوح فاکتور اصلی و دو ژنوتیپ اراک- 2811 و اصفهان -32 به عنوان سطوح فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف کودهای دارای عناصر غذایی مختلف از جمله N, P, K, Fe, Zn و Mn تاثیر معنی داری بر صفات مختلف نداشت. اثر تیمارهای کودی بر اجزای عملکرد, عملکرد دانه در بوته و عملکرد دانه و روغن در واحد سطح نیز معنی دار نبود ولی تغییرات میانگین این صفات در بین تیمارهای کودی زیاد بود و کمترین و بیشترین میانگین این صفات به ترتیب به تیمار استفاده همزمان از عناصر N+P تیمار استفاده همزمان NPK و Fe تعلق داشت. میانگین عملکرد دانه در بوته برای تیمارهای کودی مختلف بین 12.91 تا 20.22 گرم, عملکرد دانه در واحد سطح بین 2601 تا 3333 کیلوگرم در هکتار و عملکرد روغن بین 797 تا 1046 کیلوگرم در هکتار تغییرات داشت که کمترین و بیشترین میانگین این صفات نیز به تیمارهای کودی N+P و NPK+Fe تعلق داشت. افزایش میانگین عملکرد دانه و روغن در تیمار کودی NPK+Fe بیشتر ناشی از تاثیر عناصر N و Fe بود. میزان روغن دانه در تیمارهای کودی بین 30.60 درصد تا 32.02 درصد تغییرات داشت و تیمار کودی شاهد دارای 31.28 درصد روغن دانه بود. عدم وجود اثر متقابل معنی دار بین تیمارهای کودی و ژنوتیپ ها نشان داد که نحوه تاثیر تیمارهای کودی بر صفات هر دو ژنوتیپ یکسان بود و به نظر می رسد برای این ژنوتیپ ها و یا احتمالا دیگر ژنوتیپ های گلرنگ میتوان نحوه کوددهی مشابهی را جهت افزایش عملکرد روغن توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، قدرت اله، و شهسواری، محمدرضا. (1385). تاثیر عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه و سایر صفات زراعی گلرنگ در اصفهان. پژوهشهای زراعی ایران، 4(2)، 267-279. SID. https://sid.ir/paper/118941/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی قدرت اله، شهسواری محمدرضا. تاثیر عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه و سایر صفات زراعی گلرنگ در اصفهان. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1385؛4(2):267-279. Available from: https://sid.ir/paper/118941/fa

    IEEE: کپی

    قدرت اله سعیدی، و محمدرضا شهسواری، “تاثیر عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه و سایر صفات زراعی گلرنگ در اصفهان،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 267–279، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/118941/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا