مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای دامی و شیمیایی بر عملکرد علوفه، دانه و غلظت برخی از عناصر غذایی در دانه جو (.Hordeum vulgare L)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 36

چکیده

 به منظور بررسی اثر کودهای دامی و شیمیایی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی گیاه جو, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل انجام شد. سطوح عامل اصلی شامل 100 درصد کود دامی, 100 درصد کود شیمیایی, 50 درصد کود دامی +50 درصد کود شیمیایی و عدم کاربرد کود , و سطوح عامل فرعی به صورت سولفات آهن , سولفات روی , سولفات منیزیم و عدم کاربرد عنصر غذایی بودند. نتایج نشان داد تیمارهای کودی به جز در مورد تعداد دانه در سنبله بر صفات عملکرد دانه, وزن سنبله, وزن هزار دانه, عملکرد بیولوژیکی, شاخص برداشت و عملکرد علوفه, اثر معنی داری داشتند. تیمارهای 100 درصد کود شیمیایی و نیز 50 درصد کود دامی +50 درصد کود شیمیایی دارای بیشترین تاثیر بر صفات مورد مطالعه بودند. بیشترین غلظت آهن, روی و منگنز در تیمارهای 100 درصد کود دامی ونیز 50 درصد کود دامی +50 درصد کود شیمیایی مشاهده شد. عملکرد علوفه تحت سیستم تغذیه تلفیقی کود دامی +50 کود شیمیایی و مصرف کود حاوی آهن بیشترین افزایش را نسبت به عدم کاربرد کود نشان داد. همچنین مصرف کود دامی به تنهایی و یا در ترکیب با کودهای شیمیایی پرمصرف و کم مصرف باعث بهبود قابل توجه و معنی دار اجزای عملکرد جو شد. علاوه براین, کاربرد کود دامی و تغذیه تلفیقی باعث افزایش غلظت عناصر آهن, روی و منگنز در دانه جو شد. بر طبق نتایج این پژوهش به نظر میرسد که می توان با تغذیه تلفیقی بوسیله ترکیب کودهای دامی و شیمیایی در زراعت جو علاوه بر کاهش مصرف کودهای شیمیایی به عملکرد علوفه و دانه قابل قبولی دست یافت و کیفیت محصول جو را نیز بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری، احمد، اسماعیلیان، یاسر، و باباییان، مهدی. (1392). اثر کودهای دامی و شیمیایی بر عملکرد علوفه, دانه و غلظت برخی از عناصر غذایی در دانه جو (.Hordeum vulgare L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 8(3 (پیاپی 31))، 23-36. SID. https://sid.ir/paper/493817/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری احمد، اسماعیلیان یاسر، باباییان مهدی. اثر کودهای دامی و شیمیایی بر عملکرد علوفه, دانه و غلظت برخی از عناصر غذایی در دانه جو (.Hordeum vulgare L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1392؛8(3 (پیاپی 31)):23-36. Available from: https://sid.ir/paper/493817/fa

    IEEE: کپی

    احمد قنبری، یاسر اسماعیلیان، و مهدی باباییان، “اثر کودهای دامی و شیمیایی بر عملکرد علوفه, دانه و غلظت برخی از عناصر غذایی در دانه جو (.Hordeum vulgare L)،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 8، no. 3 (پیاپی 31)، pp. 23–36، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/493817/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button