مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

983
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بعضی از عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه، میزان روغن و سایر صفات زراعی دو رقم کلزا (.Brassica napus L) در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 به منظور بررسی اثر جداگانه و توأم عناصر غذایی N, P, K, Fe, Zn و Mn بر عملکرد دانه و دیگر صفات زراعی کلزا (Brassica napus L.), آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1385 اجرا گردید. در این آزمایش که به صورت کرت های خرد شده انجام شد, تاثیر یازده تیمار کودی به عنوان فاکتور اصلی بر صفات زراعی دو رقم کلزا شامل اکاپی و زرفام به عنوان فاکتور فرعی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که هیچ کدام از تیمارهای کودی تاثیر معنی داری را بر تعداد روز تا رسیدگی نداشتند. استفاده از NPK+Fe به طور معنی داری موجب افزایش ارتفاع بوته درهر دو رقم گردید. اثر تیمارهای کودی بر تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در غلاف معنی دار نبود. تیمار های کودی N, P, K, NP و NK به طور معنی دار موجب افزایش وزن هزار دانه در رقم اکاپی شد, ولی NPK+Fe موجب کاهش معنی دار این صفت و افزایش غیر معنی دار تعداد دانه در غلاف در رقم زرفام گردید. تیمار های کودی N, NPK و NPK+Fe نیز به ترتیب موجب افزایش 13, 7 و 43 درصد عملکرد دانه گردید. بر اساس متوسط دو رقم, استفاده از نیتروژن موجب افزایش معنی دار درصد روغن دانه شد ولی اثر متقابل معنی دار بین ارقام و تیمارهای کودی نشان داد که استفاده از K و NP موجب کاهش معنی دار درصد روغن در رقم زرفام گردید.تیمارهای کودی N, NPK و NPK+Fe تاثیر بیشتری را بر درصد روغن دانه و عملکرد روغن داشتند, به طوری که میانگین درصد روغن دانه و عملکرد روغن در تیمارهای شاهد N, NPK و NPK+Fe به ترتیب برابر 39.7, 41.7, 39.4 و 39.8 درصد و 681.1, 816.4, 730.2 و 983.3 کیلوگرم در هکتار بود که نشان می دهد استفاده از N و Fe موجب افزایش عملکرد دانه و روغن در هر دو رقم شده است. استفاده از کودهای دارای Zn و Mn نیز اثر معنی داری را بر عملکرد و میزان روغن دانه نداشت. در این مطالعه تغییرات عملکرد دانه و روغن اساسا و به ترتیب ناشی از تغییرات تعداد غلاف در بوته و عملکرد دانه بود. به طور کلی به نظر می رسد استفاده از N و Fe در شرایط اقلیمی و خاکی مشابه با این منطقه می تواند از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت و موجب افزایش عملکرد دانه و روغن در کلزا شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، قدرت اله، و صدقی، آزاده. (1387). تاثیر بعضی از عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه, میزان روغن و سایر صفات زراعی دو رقم کلزا (.Brassica napus L) در اصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(45 (الف))، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/14795/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی قدرت اله، صدقی آزاده. تاثیر بعضی از عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه, میزان روغن و سایر صفات زراعی دو رقم کلزا (.Brassica napus L) در اصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(45 (الف)):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/14795/fa

    IEEE: کپی

    قدرت اله سعیدی، و آزاده صدقی، “تاثیر بعضی از عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف بر عملکرد دانه, میزان روغن و سایر صفات زراعی دو رقم کلزا (.Brassica napus L) در اصفهان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 45 (الف)، pp. 77–88، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14795/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button