مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 20

چکیده

 سابقه و هدف: الگوی غذایی مناسب نقش مهمی در کنترل و درمان بیماری آرتریت روماتوئید دارد. بر این اساس, مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 102 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی بیمارستان آریای اهواز در سال 1390 انجام شد. داده ها توسط پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک, آنتروپومتریک و پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی جمع آوری گردید. شدت درد بیماران بوسیله شاخص VAS مورد ارزیابی قرار گرفت و مقادیر CRP و RF نیز در نمونه های خون ناشتا اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 17 و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل, آنالیز کوواریانس و رگرسیون خطی چند متغیره آنالیز شد.یافته ها: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم, غربی و پرپروتئین. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر, الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتر نمایه توده بدن, دور کمر, شدت درد و پروتئین واکنش گر C در ارتباط بود (p³0.05). در مقابل الگوی غذایی غربی ارتباط مثبت و معنی داری با نمایه توده بدن, دور کمر, درصد چربی و شدت درد داشت (p³0.05). در الگوی غذایی پرپروتئین افرادی که در بالاترین سهک قرار داشتند به طور معنی داری شدت درد کمتری گزارش کردند (007.0=P).نتیجه گیری: پیروی از یک الگوی غذایی سالم و حاوی مقادیر زیاد میوه, سبزی, حبوبات, سیر, زیتون و مغز دانه ها سبب بهبود وضعیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدشاهی، مجید، حیدری، فاطمه، مولا، کریم، حلی، بیژن، ایجادی، منیره، امیریان، سیده زهرا، و حفیظی، نادیا. (1393). ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(3)، 9-20. SID. https://sid.ir/paper/121198/fa

    Vancouver: کپی

    محمدشاهی مجید، حیدری فاطمه، مولا کریم، حلی بیژن، ایجادی منیره، امیریان سیده زهرا، حفیظی نادیا. ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(3):9-20. Available from: https://sid.ir/paper/121198/fa

    IEEE: کپی

    مجید محمدشاهی، فاطمه حیدری، کریم مولا، بیژن حلی، منیره ایجادی، سیده زهرا امیریان، و نادیا حفیظی، “ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 9–20، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121198/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button