مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,166
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خصوصیات ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه موسیر بر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در کشک مایع و ارزیابی خواص حسی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 سابقه و هدف: کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که در بین منابع غذایی حاوی بالاترین پروتئین می باشد. بنابراین محیط مناسبی جهت رشد و ازدیاد میکروارگانسیم های مختلف است. با توجه به اثرات زیان آور نگهدارنده های شیمیایی, لزوم انجام پژوهش در خصوص اثرات ضد میکروبی نگهدارنده های طبیعی و اسانس های گیاهی بر رشد میکروارگانیسم های مهم موادغذایی در مدل های آزمایشگاهی و غذایی افزایش یافته است. مواد و روش ها: این پژوهش شامل استخراج و تعیین ترکیبات شیمیایی عصاره موسیر و ارزیابی اثرات ضد میکروبی آن علیه استافیلوکوکوس اورئوس و کلستریدیوم بوتولینوم در کشک است. ابتدا نمونه های از کشک مایع حاوی عصاره موسیر با غلظت های 0.5%, 0.75%, 1% و 2% تهیه گردید. سپس هر یک از نمونه ها با استافیلوکوکوس اورئوس با جمعیت میکروبی 10 7 cfu/ml و کلستریدیوم بوتولینوم با جمعیت میکروبی 10 7 cfu/ml به طور جداگانه آلوده شده و در یخچال 4 درجه سانتی گراد به مدت 21 روز نگهداری شد. نمونه برداری از کشک در روزهای صفر, هفت, چهارده و بیست و یک صورت گرفت. یافته ها : نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزایش مدت زمان نگهداری کشک میزان pH کاهش قابل توجهی داشته است, همچنین جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با کلستریدیوم بوتولینوم با سرعت بیشتری از بین می رود, در پایان روز بیست و یکم نگهداری, جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس به صفر رسیده است. نتیجه گیری: عصاره حاوی یک درصد موسیر هم به لحاظ کاهش رشد میکروبی و هم به لحاظ خصوصیات حسی و رنگ به عنوان مناسب ترین نمونه انتخاب شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرجی، مسعود، فرهودی، مهدی، و روزبه نصیرایی، لیلا. (1396). خصوصیات ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه موسیر بر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در کشک مایع و ارزیابی خواص حسی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(4 )، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/121328/fa

    Vancouver: کپی

    فرجی مسعود، فرهودی مهدی، روزبه نصیرایی لیلا. خصوصیات ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه موسیر بر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در کشک مایع و ارزیابی خواص حسی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(4 ):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/121328/fa

    IEEE: کپی

    مسعود فرجی، مهدی فرهودی، و لیلا روزبه نصیرایی، “خصوصیات ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه موسیر بر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم و استافیلوکوکوس اورئوس در کشک مایع و ارزیابی خواص حسی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 4 ، pp. 73–82، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121328/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا