مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,352
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 65

چکیده

 زمینه: امنیت غذایی یکی از مهمترین مولفه ‏های امنیت انسانی است. در دهه ‏های اخیر, روشهای ناپایدار کشاورزی که صرفا برای افزایش تولید گسترش یافته ‏اند, نه تنها جایگاه انسان در قالب نگاهبان طبیعت را زیر سوال برده‏ اند, بلکه عدم پایداری در تولید, امنیت غذایی انسان را نیز به مخاطره انداخته است. هدف از انجام این پژوهش, بررسی چگونگی دستیابی به امنیت غذایی در کشاورزی پایدار, ضمن رعایت ملاحظات اخلاق زیستی است.نتیجه گیری: یافته ‏های این بررسی نشان می‏ دهد در چند دهه اخیر با توجه به ناپایداری سامانه ‏های رایج کشاورزی, انسان در مواجهه با طبیعت, جنبه‏ های اخلاقی را زیر پا گذاشته و نسبت به آن بی‏ توجه بوده است. کشاورزی پایدار رسالت خویش را زمانی به فرجام رسانده که ضمن تامین امنیت غذایی, جنبه ‏های اخلاقی تولید نیز رعایت گردد. در حالی که کشاورزی رایج قائل به تفکری انسان ‏محور بوده و هیچ موجودی را به غیر از انسان واجد جایگاه اخلاقی نمی‏ شمارد. کشاورزی طبیعی که از شاخه‏ های کشاورزی پایدار و بر گرفته از نگرشی غیر انسان محور است, جایگاه اخلاقی را به سایر موجودات زنده یا چرخه حیات به عنوان یک کلیت تعمیم می دهد. نتایج این بررسی نشان می ‏دهد کشاورزی طبیعی امنیت غذایی بشر را در گرو امنیت و حفظ تمامیت طبیعت می‏ پندارد و حفظ تمامیت طبیعت را منوط به حفظ جایگاه اخلاقی آن می‏ داند. جنبه های اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار نه تنها با تولید منافات ندارد, بلکه از پیش ‏شرط‏ های نیل به امنیت غذایی است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مهدوی دامغانی، عبدالمجید، و معین الدینی، سیدشهاب الدین. (1390). امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار. اخلاق در علوم و فناوری، 6(2)، 59-65. SID. https://sid.ir/paper/122605/fa

Vancouver: کپی

مهدوی دامغانی عبدالمجید، معین الدینی سیدشهاب الدین. امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار. اخلاق در علوم و فناوری[Internet]. 1390؛6(2):59-65. Available from: https://sid.ir/paper/122605/fa

IEEE: کپی

عبدالمجید مهدوی دامغانی، و سیدشهاب الدین معین الدینی، “امنیت غذایی و اخلاق زیستی در کشاورزی پایدار،” اخلاق در علوم و فناوری، vol. 6، no. 2، pp. 59–65، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/122605/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button