مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,084
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 159

کلیدواژه

چکیده

 از آنجایی که هیوم زیبایی را احساسی لذت بخش می داند که از برخی کیفیات عینی محتمل ایجاد می شود, برای رفع اختلافات ذوقی نمی تواند به کیفیت عینی مشخصی اشاره کند. از همین رو او حکم مشترک داوران راستین را به عنوان معیار ذوق مطرح می کند. خود هیوم می پذیرد که علی رغم کارایی این معیار, هنوز دو عامل مزاج شخص و آداب و رسوم افراد نوعی نسبی گرایی محدود را در داوریهای ذوقی موجب می شود. بررسی دقیق تر نشان می دهد که این معیار تنها در داوری های ساده و غیر مقایسه ای می تواند مفید واقع شود. اما در داوری های مقایسه ای, آنجایی که صحبت از برتری هنرمندی بر هنرمند دیگر است, این معیار نمی تواند چندان موثر و کارا باشد. اگر زیبایی احساس لذت بخش است, هر شخصی احساس خود را معتبر می داند و حاضر نیست احساس دیگری را جایگزین آن کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سلمانی، علی. (1390). معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم. حکمت و فلسفه، 7(2 (پیاپی 26))، 143-159. SID. https://sid.ir/paper/123564/fa

    Vancouver: کپی

    سلمانی علی. معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم. حکمت و فلسفه[Internet]. 1390؛7(2 (پیاپی 26)):143-159. Available from: https://sid.ir/paper/123564/fa

    IEEE: کپی

    علی سلمانی، “معیار ذوق و اختلافات ذوقی در اندیشه هیوم،” حکمت و فلسفه، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 143–159، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/123564/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button