مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

758
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای عوامل خطرساز شکاف لب و کام در افراد مبتلا و سالم

صفحات

 صفحه شروع 526 | صفحه پایان 532

چکیده

 مقدمه: شکاف لب و کام یکی از شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی تکاملی در ناحیه کرانیوفاشیال است. ریسک فاکتورهای مختلفی برای آن مطرح شده که برخی به طور محدود بررسی شده است. هدف این پژوهش بررسی فراوانی ریسک فاکتورهای مهم شکاف لب و کام در مبتلایان مراجعه کننده به کلینیک شکاف لب و کام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سالهای 89-1388 بود.مواد و روش ها: این مطالعه مورد- شاهدی گذشته نگر در سال های 89-1388 در کلینیک شکاف لب و کام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. گروه مورد, 145 کودک زیر 3 سال (91 پسر, 54 دختر) مبتلا به شکاف لب و کام در کلینیک شکاف لب و کام و گروه شاهد, بررسی 151 کودک سالم زیر 3 سال (90 پسر, 61 دختر) در مراکز بهداشتی بود. سابقه فامیلی شکاف لب و کام, سن مادر در زمان بارداری, بعلاوه بروز بیماری عفونی, تروما, برخورد با اشعه ایکس, خونریزی رحمی, مصرف دارو و استرس در سه ماه اول بارداری و (BMI) Body Mass Index مادر قبل از بارداری مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت داده ها با روش های آماری توصیفی,t-test ,chi square و رگرسیون لوجستیک آنالیز شدند (a=0.05).یافته ها: میانگین سنی کودکان در گروه مورد 1.89±0.84 و در گروه شاهد 1.77±0.93 سال بود. متغیرهای سابقه فامیلی شکاف با درصد فراوانی 26.9% در گروه مورد و 1.3% در گروه شاهد (P value<0.001), مصرف آنتی بیوتیک در 3 ماه اول بارداری با درصد فراوانی 36.2% در گروه مورد و 7.9% در گروه شاهد (P value<0.001),BMI قبل از بارداری (P value=0.036) و استرس در 3 ماه اول بارداری (P value=0.048) تفاوت معناداری داشتند.نتیجه گیری: با توجه به محدودیتهای این مطالعه عواملی چون سابقه فامیلی, مصرف آنتی بیوتیک, استرس و BMI قبل از حاملگی ارتباط مثبتی با بروز شکاف لب و کام داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوربخش، نصرت، داوری، حیدرعلی، اکوچکیان، شهلا، و داوری، مریم. (1389). بررسی مقایسه ای عوامل خطرساز شکاف لب و کام در افراد مبتلا و سالم. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 6(5 (ویژه نامه ارتقای سلامت دهان و دندان))، 526-532. SID. https://sid.ir/paper/126300/fa

    Vancouver: کپی

    نوربخش نصرت، داوری حیدرعلی، اکوچکیان شهلا، داوری مریم. بررسی مقایسه ای عوامل خطرساز شکاف لب و کام در افراد مبتلا و سالم. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1389؛6(5 (ویژه نامه ارتقای سلامت دهان و دندان)):526-532. Available from: https://sid.ir/paper/126300/fa

    IEEE: کپی

    نصرت نوربخش، حیدرعلی داوری، شهلا اکوچکیان، و مریم داوری، “بررسی مقایسه ای عوامل خطرساز شکاف لب و کام در افراد مبتلا و سالم،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 6، no. 5 (ویژه نامه ارتقای سلامت دهان و دندان)، pp. 526–532، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/126300/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button