مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط شاخص غذای سالم تغییریافته AHEI-2010)) با وضعیت چاقی، غلظت سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D و hs-CRP در سالمندان شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 61

چکیده

 زمینه و هدف: چاقی یک معضل نگران کننده در عصر حاضر و عامل بسیاری از بیماری های غیرواگیر مزمن است. عوامل متعدد تغذیه ای و غیر تغذیه ای در بروز این بحران سلامتی دخیل هستند. یکی از عوامل مهم غذایی, کیفیت رژیم غذایی افراد است. در این مطالعه ارتباط بین شاخص غذای سالم تغییریافته (AHEI-2010) با چاقی, ویتامین D3 و CRP در سالمندان بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه به روش مقطعی (توصیفی-تحلیلی)) بر روی 190 سالمند مراجعه کننده به مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش خوشه ایانجام گرفت. دریافت های غذایی از طریق پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد. میزان ویتامین D و hs-CRP با خون ناشتا محاسبه و متغیرهای وزن, قد و دور کمر اندازه گیری شدند. در آنالیز نهایی با استفاده از رگرسیون لجستیک, عوامل مخدوشگر کنترل گردید و سطح معنی داری, 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی افراد, 31/67 و میانگین شاخص توده بدنی, 89/29 برآورد شد. توزیع افراد از نظر وزن, نمایه توده بدنی و دور کمر برحسب شاخص غذای سالم تغییر یافته, معنی دار نبود. نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی براساس شاخص غذای سالم تغییر یافته پس از تعدیل مخدوشگرها, 85/0 OR=برآورد شد که از لحاظ آماری معنی دار بود, اما برای نسبت شانس چاقی عمومی, این توزیع معنی دار نبود (20/1=p). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد با افزایش امتیاز شاخص غذایی سالم تغییریافته, نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی کاهش می یابد, اما رابطه معنی دار آماری بین شاخص غذایی سالم تغییریافته با چاقی عمومی, ویتامین D3 و hs-CRP وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کردورکانه، حامد، رحمانی، جمال، فتاحی، سمیه، تاجیک، سمیه، و شب بیدار، سکینه. (1397). ارتباط شاخص غذای سالم تغییریافته AHEI-2010)) با وضعیت چاقی, غلظت سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D و hs-CRP در سالمندان شهر تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 12(5 )، 53-61. SID. https://sid.ir/paper/131891/fa

    Vancouver: کپی

    کردورکانه حامد، رحمانی جمال، فتاحی سمیه، تاجیک سمیه، شب بیدار سکینه. ارتباط شاخص غذای سالم تغییریافته AHEI-2010)) با وضعیت چاقی, غلظت سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D و hs-CRP در سالمندان شهر تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1397؛12(5 ):53-61. Available from: https://sid.ir/paper/131891/fa

    IEEE: کپی

    حامد کردورکانه، جمال رحمانی، سمیه فتاحی، سمیه تاجیک، و سکینه شب بیدار، “ارتباط شاخص غذای سالم تغییریافته AHEI-2010)) با وضعیت چاقی, غلظت سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D و hs-CRP در سالمندان شهر تهران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 12، no. 5 ، pp. 53–61، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131891/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button