مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

18
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

4
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی و بار میکروبی دست ها در کارکنان نانوایی های شهر محمودآباد

صفحات

 صفحه شروع 245 | صفحه پایان 260

چکیده

 1زمینه و هدف: بهداشت فردی و رعایت پروتکل های بهداشتی در مراکز عرضه مواد غذایی توسط متصدیان, امری ضروری در کنترل بیماری های واگیردار است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی میکروبی دست و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کارکنان نانوایی های شهر محمودآباد در سال 1400 بوده است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی, 149 نمونه بار آلودگی, از دست کارکنان در نانوایی های شهر محمودآباد جمع آوری گردید و با استفاده از دستگاه System Sure Plus میزان بار میکروبی تعیین شد. همچنین از چک لیست های استاندارد که شامل سوالات مربوط به رعایت پروتکل های بهداشتی در محیط کار بود, استفاده گردید و در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSS 26 داده های جمع آوری شده آنالیز شدند. یافته ها: از میان نمونه های مورد بررسی 51/01 درصد دارای بارمیکروبی بیشتر از(Relative Light Units) RLU 30, میزان 28/86درصد دارای بار میکروبی  RLU30-10 و 20/13 درصد دارای بار میکروبی کمترازRLU 10 بودند. بر اساس نتایج چک لیست ها, میزان رعایت پروتکل ضدعفونی دست ها, رعایت فاصله اجتماعی, استفاده از صابون مایع و استفاده از ماسک به ترتیب 43/6, 61/7, 59/7 و 53/7 درصد بوده است. همچنین آنالیز داده ها نشان داد که تنها بین عدم استفاده از روپوش کار و بار آلودگی میکروبی دست های پرسنل, ارتباط معنی داری مشاهده شد (0/031 = p). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بهداشت دست کارکنان در وضعیت نامطلوبی قرار داشت که احتمال پیامدهای جدی برای سلامت عمومی دارد؛ بنابراین باید آموزش بهداشت فردی و ایمنی مواد غذایی بهبود یابد و بازرسی های سخت گیرانه تر برای محافظت از سلامت عمومی مورد توجه ناظران بهداشت محیط قرار گیرد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button