مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

850
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر سالیسیلیک اسید و ژیبرلیک اسید برسرعت جوانه زنی بذر عدس (.Lens culinaris L)

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 44

چکیده

 در این پژوهش اثر پیش تیماری سالیسیلیک اسید (SA) و ژیبرلین  (GA)به طور جداگانه و همراه با هم بر در صد جوانه زنی بذر, سرعت جوانه زنی بذر, رشد طولی ریشه و اندام هوایی دانه رست های عدس و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها در قالب طرح فاکتوریل انجام شد0بذر ها پس از هفت ساعت پیش تیماری با سالیسیلیک اسید و ژیبرلین به تنهایی و توام به پتری دیش های حاوی کاغذ صافی منتقل شدند. سپس گیاهان پیش تیمار 3 روزه به گلدان های حاوی پرلیت انتقال یافتند. نتایج نشان داد, سالیسیلیک اسید و ژیبرلین (به تنهایی) باعث افزایش در صد جوانه زنی بذر و سرعت جوانه زنی بذر گردید. در برهم کنش این دو هورمون فقط در تیمار 150 میکرو مولار سالیسیلیک اسید همراه با 100 میکرو مولار ژیبرلین نسبت به شاهد افزایش معنی دار درصد جوانه زنی بذر مشاهده شد و در برهم کنش متقابل 100 میکرو مولار سالیسیلیک اسید همراه با 100 میکرو مولار ژیبرلین حد اکثر افزایش در سرعت جوانه زنی بذر عدس مشاهده گردید. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در حضور ژیبرلین (به تنهایی) افزایش و در حضور سالیسیلیک اسید کاهش نشان داد. ژیبرلین به تنهایی, باعث افزایش رشد طولی اندام هوایی دانه رست های عدس نسبت به شاهد گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مژگان، فهیمی، حمید، و مجد، احمد. (1388). بررسی مقایسه ای اثر سالیسیلیک اسید و ژیبرلیک اسید برسرعت جوانه زنی بذر عدس (.Lens culinaris L). زیست شناسی، 4(4)، 33-44. SID. https://sid.ir/paper/140998/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مژگان، فهیمی حمید، مجد احمد. بررسی مقایسه ای اثر سالیسیلیک اسید و ژیبرلیک اسید برسرعت جوانه زنی بذر عدس (.Lens culinaris L). زیست شناسی[Internet]. 1388؛4(4):33-44. Available from: https://sid.ir/paper/140998/fa

    IEEE: کپی

    مژگان محمدی، حمید فهیمی، و احمد مجد، “بررسی مقایسه ای اثر سالیسیلیک اسید و ژیبرلیک اسید برسرعت جوانه زنی بذر عدس (.Lens culinaris L)،” زیست شناسی، vol. 4، no. 4، pp. 33–44، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/140998/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button