مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,261
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,030
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی هیستولوژیک و هیستوشیمیایی لوله گوارش (روده و معده ) ماهی قره برون (Acipenser persicus) در بازه زمانی 2 هفته پس از تخم گشایی (Hatching)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 31

چکیده

 ماهی خاویاری قره برون  (Acipenser.persicus)بعنوان گونه بومی حوضه جنوبی دریای خزر و دارا بودن بالاترین میزان صید و بهره برداری دارای اهمیت شیلاتی بسیاربوده,لذا مطالعه تغییرات هیستولوژیکی و هیستوشیمیایی دستگاه گوارش به منظور بکارگیری روشهایی در جهت تکثیر و پرورش این ماهیان مفید خواهدبود,چرا که با تعیین زمان تغذیه مناسب این ماهی پس از آگاهی از زمان آغاز رشد و نمو لوله گوارش می توان تا حدودی ازاثرات مواد توکسیک بر جنین ولارو آنها جلوگیری کرد و با کمترین هزینه و کوتاهترین زمان بیشترین محصول رابا ارزش اقتصادی بالاتر تولید نمود.روش کار: در این مطالعه جنین ماهی قره برون در محدوده سنی 14-1 روزپس از تخم گشایی (1-14dph) انتخاب و سپس مطالعات هیستولوژیک و هیستوشیمیایی با استفاده از روش های ,PAS ,H-E آلسین بلوph 2.5  و  ph 1به منظور مشاهده فرایند جذب کیسه زرده و تغییرات سیستم هضمی انجام شد.نتایج و بحث: لوله گوارش ماهیان در ابتدا دارای ساختار ساده ای است و توسط مواد زرده ای پر شده است. معده, در روز هفتم پس از تخم گشایی, شامل دو بخش غده ای و غیر غده ای , شکل می گیرد.در این تحقیق, با افزایش سن , حجم معده زیاد شده, بخش غده ای نسبت به PAS واکنش مثبت و نسبت به آلسین بلو دارای واکنش منفی بود. بافت اپی تلیوم معده در روز 14 دارای سلولهای استوانه ای شکل بود که احتمالا بدلیل حضور مواد موکوسی, به شدت با PAS واکنش مثبت داشتند. روده, از روز اول بعد از تخم گشایی بااپی تلیومی استوانه ای قابل تشخیص بود. ذرات ملانین درروده از روز 12 بعد از تخم گشایی حذف شدند. سلولهای گابلت در میان سلولهای استوانه ای, احتمالا بدلیل حضور ترکیبات موکوپبی ساکاریدی مختلف, در رنگ آمیزی با PAS وآلسین بلو واکنش مثبت و شدید داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خیاط زاده، جینا، خوش نگاه، سمیه، سعادت فر، زهره، فاطمی، فاطمه سادات، و شاهسونی، داور. (1388). بررسی هیستولوژیک و هیستوشیمیایی لوله گوارش (روده و معده ) ماهی قره برون (Acipenser persicus) در بازه زمانی 2 هفته پس از تخم گشایی (Hatching). زیست شناسی، 4(1)، 21-31. SID. https://sid.ir/paper/141006/fa

    Vancouver: کپی

    خیاط زاده جینا، خوش نگاه سمیه، سعادت فر زهره، فاطمی فاطمه سادات، شاهسونی داور. بررسی هیستولوژیک و هیستوشیمیایی لوله گوارش (روده و معده ) ماهی قره برون (Acipenser persicus) در بازه زمانی 2 هفته پس از تخم گشایی (Hatching). زیست شناسی[Internet]. 1388؛4(1):21-31. Available from: https://sid.ir/paper/141006/fa

    IEEE: کپی

    جینا خیاط زاده، سمیه خوش نگاه، زهره سعادت فر، فاطمه سادات فاطمی، و داور شاهسونی، “بررسی هیستولوژیک و هیستوشیمیایی لوله گوارش (روده و معده ) ماهی قره برون (Acipenser persicus) در بازه زمانی 2 هفته پس از تخم گشایی (Hatching)،” زیست شناسی، vol. 4، no. 1، pp. 21–31، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button