مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

826
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت آمونیوم و مولیبدن در محلول غذایی بر غلظت نیترات در دو رقم خیار گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 78

چکیده

 چکیده: نیترات شکل متداول نیتروژن مورد استفاده گیاهان است اما غلظت بالای آن منجر به ایجاد ترکیبات خطرناک و مضر برای انسان می شود. از عوامل تاثیر گذار بر غلظت نیترات میزان آمونیم و مولیبدن موجود در محلول های غذایی است. در این تحقیق اثر سطوح مختلف آمونیوم (0, 0.1 و 0.3 میلی اکی والان گرم در لیتر) به شکل نیترات آمونیم و مولیبدن (0.05, 0.1, و 0.15 میلی گرم در لیتر) به شکل مولیبدات آمونیم در محلول های غذایی در دو فصل کشت بهاره و پاییزه بر غلظت نیترات در میوه خیار رقم های "سلطان" و "روبا-اس" مورد بررسی قرار گرفت. طرح به صورت فاکتوریل کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی در گلخانه انجام گرفت و در هر فصل کشت دو برداشت برای نمونه گیری صورت گرفت. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که غلظت نیترات در گیاهان تغذیه شده به وسیله محلول غذایی حاوی 0.3 میلی اکی والان گرم در لیتر آمونیوم (0.37 درصد در ماده خشک) در مقایسه با گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی 0.1 میلی اکی والان گرم در لیتر (0.4 درصد در ماده خشک) کاهش یافت اما کمترین غلظت نیترات در تیمار بدون آمونیوم (0.25 درصد در ماده خشک) به دست آمد. در بین سطوح مختلف مولیبدن نیز بیشترین تجمع نیترات مربوط به 0.15 میلی گرم در لیتر محلول غذایی (0.38 درصد در ماده خشک) می باشد و بین دو سطح دیگر اختلاف معنی داری مشاهده نشد. دو رقم از نظر میزان غلظت نیترات اختلاف معنی داری نداشتند. بین برداشت های اول و دوم و همچنین دو فصل کشت اختلاف معنی داری مشاهده شد و در برداشت اول تجمع نیترات کمتری مشاهده شد و همچنین غلظت نیترات در کشت بهاره نسبت به پاییزه کمتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    الفتی چیرانی، جمال علی، بابالار، مصباح، کاشی، عبدالکریم، داداش پور، احمد، و شاه مرادی، خدیجه. (1387). اثر غلظت آمونیوم و مولیبدن در محلول غذایی بر غلظت نیترات در دو رقم خیار گلخانه ای. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 22(1)، 69-78. SID. https://sid.ir/paper/142235/fa

    Vancouver: کپی

    الفتی چیرانی جمال علی، بابالار مصباح، کاشی عبدالکریم، داداش پور احمد، شاه مرادی خدیجه. اثر غلظت آمونیوم و مولیبدن در محلول غذایی بر غلظت نیترات در دو رقم خیار گلخانه ای. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1387؛22(1):69-78. Available from: https://sid.ir/paper/142235/fa

    IEEE: کپی

    جمال علی الفتی چیرانی، مصباح بابالار، عبدالکریم کاشی، احمد داداش پور، و خدیجه شاه مرادی، “اثر غلظت آمونیوم و مولیبدن در محلول غذایی بر غلظت نیترات در دو رقم خیار گلخانه ای،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 22، no. 1، pp. 69–78، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button