Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,222
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج اسانس کرفس و فعالیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ و امواج التراسونیک

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 183

چکیده

 گیاهان دارویی به موجب داشتن ترکیبات آنتی اکسیدان در حفظ سلامت بشر بسیار مفید بوده و کرفس به عنوان یک گیاه دارویی, غنی از این ترکیبات است. بذر کرفس دارای اسانس قابل توجهی است و در تهیه عطر, ادویه و درمان بیماری ها کاربرد دارد. در این تحقیق, اثر نسبت آب به بذر (375, 500 و 625 میلی لیتر به 35 گرم بذر), زمان التراسونیک (10, 20 و 30 دقیقه) و زمان استخراج با کلونجر (1, 2 و 3 ساعت) بر استخراج اسانس (درصد حجمی/وزنی) از بذر کرفس و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس به دو روش فرپ (FRAP) و درصدDPPH30min بررسی و برای بهینه سازی از روش سطح پاسخ (RSM) استفاده شد. براساس نتایج, بهترین نسبت تیمارها مربوط به نسبت 625 میلی لیتر آب به 35 گرم بذر, اعمال امواج التراسونیک 20 دقیقه و اسانس گیری با کلونجر در مدت زمان 3 ساعت بود. در همین شرایط بهینه, نسبت 625 میلی لیتر آب به 35 گرم بذر, عدم اعمال امواج التراسونیک و اسانس گیری در مدت زمان 3 ساعت به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. در شرایط بهینه, میزان اسانس, فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس در روش فرپ و روش درصدDPPH30min به ترتیب 33/2 درصد حجمی/وزنی, 6/1513 میکرومولار Fe+2 در 50 میکرولیتر اسانس و 52/48 درصد بدست آمد. در تیمار شاهد نیز میزان اسانس, فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس در روش فرپ و روش درصدDPPH30min به ترتیب 45/1 درصد حجمی/وزنی, 1064 میکرومولار Fe+2 در 50 میکرولیتر اسانس و 30/29 درصد حاصل شد. مقادیر داده های حاصل از آزمایش با مدل پیش بینی شده توسط RSM تطابق داشت و این نشان می دهد که استفاده از این روش در بهینه سازی شرایط اسانس گیری, مناسب است. علاوه بر این, کاربرد التراسونیک میزان استخراج اسانس و ظرفیت آنتی اکسیدانی آن را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمی، فاطمه، فتاحی، محمد، و حمزه ئی، جواد. (1397). بهینه سازی استخراج اسانس کرفس و فعالیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ و امواج التراسونیک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(1 )، 171-183. SID. https://sid.ir/paper/142369/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمی فاطمه، فتاحی محمد، حمزه ئی جواد. بهینه سازی استخراج اسانس کرفس و فعالیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ و امواج التراسونیک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(1 ):171-183. Available from: https://sid.ir/paper/142369/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سلیمی، محمد فتاحی، و جواد حمزه ئی، “بهینه سازی استخراج اسانس کرفس و فعالیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ و امواج التراسونیک،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 1 ، pp. 171–183، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142369/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا