مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

792
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از روش سطح پاسخ به منظور بهینه سازی استخراج عصاره بخش هوایی کرفس (Apium graveolens L. ) و ترکیب های فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی آن به کمک امواج فراصوت

صفحات

 صفحه شروع 644 | صفحه پایان 664

چکیده

 در این تحقیق, اثر زمان (10, 15, 20, 25 و 30 دقیقه) و دمای امواج فراصوت (35, 45, 55, 65 و 75 درجه سانتی گراد), نسبت اتانول به آب (20, 35, 50, 65 و 80 درصد) و نسبت ماده خشک به حلال (5: 1, 10: 1, 15: 1, 20: 1 و 25: 1 میلی گرم بر میلی لیتر) بر ویژگی های فنول و فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی حاصل از گیاه کرفس (Apium graveolens L. ) بررسی شد. استخراج عصاره از بخش هوایی کرفس, با روش عصاره گیری هیدروالکلی به کمک امواج فراصوت با بهره گیری از روش سطح پاسخ انجام گردید و صفات فنول کل, فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی به دو روش DPPH و FRAP اندازه گیری و ارزیابی گردید. براساس نتایج, اعمال زمان 10 دقیقه امواج فراصوت, 55 درجه سانتی گراد دمای امواج فراصوت, نسبت اتانول به آب 80% و نسبت ماده خشک به حلال 5: 1 بهترین تیمار بود. در شرایط بهینه, مقدار فنول و فلاونوئید کل به ترتیب 471. 12 میلی گرم گالیک اسید در یک گرم ماده خشک و 187. 70 میلی گرم کوئرستین در یک گرم ماده خشک و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره به روش DPPH و FRAP به ترتیب 68. 48% و 4210. 4 میکرومولار Fe+2 در 50 میکرولیتر عصاره بدست آمد. در کل, R2-Adjusted R2 و P-value بالا در برازش مدل ها, بیانگر ایده آل بودن مدل های سطح پاسخ (RSM) ترسیم شده است. به عبارت دیگر, بالا بودن این پارامترها نشانگر وجود همبستگی بالای بین مقادیر مشاهده شده و مقادیر پیش بینی شده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمی، فاطمه، فتاحی، محمد، و حمزه ئی، جواد. (1398). استفاده از روش سطح پاسخ به منظور بهینه سازی استخراج عصاره بخش هوایی کرفس (Apium graveolens L. ) و ترکیب های فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی آن به کمک امواج فراصوت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(4 (پیاپی 96) )، 644-664. SID. https://sid.ir/paper/104657/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمی فاطمه، فتاحی محمد، حمزه ئی جواد. استفاده از روش سطح پاسخ به منظور بهینه سازی استخراج عصاره بخش هوایی کرفس (Apium graveolens L. ) و ترکیب های فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی آن به کمک امواج فراصوت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(4 (پیاپی 96) ):644-664. Available from: https://sid.ir/paper/104657/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سلیمی، محمد فتاحی، و جواد حمزه ئی، “استفاده از روش سطح پاسخ به منظور بهینه سازی استخراج عصاره بخش هوایی کرفس (Apium graveolens L. ) و ترکیب های فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی آن به کمک امواج فراصوت،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 4 (پیاپی 96) ، pp. 644–664، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104657/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا