مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,023
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند استخراج روغن کانولا به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 مقدمه: دانه کلزا با میزان روغن بالا و ارزش تغذیه ای و اقتصادی فوق العاده از جمله مهم ترین گیاهان روغنی محسوب می شود. استخراج با کمک امواج فراصوت به عنوان یک روش غیرمخرب و نوین در فرآیند استخراج این دانه روغنی می تواند استفاده شود.مواد و روش ها: در این پژوهش, بهینه سازی فرآیند استخراج روغن کانولا با استفاده از روش سطح پاسخ با امواج فراصوت در فرکانس 35 کیلوهرتز و توان 800 وات با دو نوع حلال هگزان و حلال ترکیبی هگزان- ایزوپروپانول 3 به 2 (حجمی/ حجمی) مورد بررسی قرار گرفت. اثرات فاکتورهای دمای استخراج در محدوده ی 35 تا 55 درجه سانتی گراد, زمان فرآیند در محدوده ی 30 تا 90 دقیقه و نسبت حلال به کانولا (حجمی به وزنی) در سطوح 5, 10 و 15 میلی لیتر بر گرم با کمک طرح باکس بنکن بررسی گردید. همچنین ترکیب اسید چرب روغن استخراج شده با استفاده از گاز کروماتوگرافی مشخص شد.یافته ها: با توجه به مقادیر بالای ضرایب همبستگی مدل های بهینه انتخاب شده برای روش های استخراج با حلال هگزان (R2=0.93) و حلال ترکیبی هگزان- ایزوپروپانول (R2=0.97) و عدم معناداری آزمون های عدم برازش (P>0.05) می توان مدل های انتخاب شده را پیش بینی درصد استخراج روغن کانولا مفید ارزیابی کرد.نتیجه گیری: شرایط بهینه برای فرآیند استخراج توسط حلال هگزان (22.39%) و حلال ترکیبی هگزان- ایزوپروپانول (30.66%) به ترتیب در زمان های (87 و 69.5 دقیقه), نسبت حلال به دانه کانولا (6.39 و 9.12 میلی لیتر بر گرم) و دمای 55 درجه سانتی گراد به دست آمد. همچنین درصد استخراج با امواج فراصوت نسبت به روش سوکسله افزایش یافت و به کارگیری امواج فراصوت تاثیر معنی داری در ترکیب اسیدهای چرب روغن کانولا نداشت (P>0.05). در مجموع می توان گفت, امواج فراصوت به عنوان یک روش ساده و سریع می تواند استخراج روغن کانولا را بدون تاثیر کمی و کیفی بر اسیدهای چرب آن بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، فرشید، جعفری، سیدمهدی، امام جمعه، زهرا، کاشانی نژاد، مهدی، و گنجه، محمد. (1396). بهینه سازی فرآیند استخراج روغن کانولا به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه، 14(4 (پیاپی 56))، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/143227/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی فرشید، جعفری سیدمهدی، امام جمعه زهرا، کاشانی نژاد مهدی، گنجه محمد. بهینه سازی فرآیند استخراج روغن کانولا به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(4 (پیاپی 56)):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/143227/fa

    IEEE: کپی

    فرشید جلیلی، سیدمهدی جعفری، زهرا امام جمعه، مهدی کاشانی نژاد، و محمد گنجه، “بهینه سازی فرآیند استخراج روغن کانولا به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 4 (پیاپی 56)، pp. 67–78، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143227/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button