مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

821
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات پایه و دمای پایین بر واکنش های آنتی اکسیدانی نارنگی پیج [(Citrus reticulata × C. paradise) × (C. clementina)]

صفحات

 صفحه شروع 321 | صفحه پایان 326

چکیده

 تولید رادیکال های فعال اکسیژن در اثر تنش دمای پایین از عوامل موثر آسیب به گیاه است. به منظور بررسی اثر پایه و دما بر واکنش های آنتی اکسیدانی درختان جوان نارنگی پیج آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. عامل دما در هفت سطح شامل دمای 9, 6, 3, 0, 3-, 6- و 25±2 °C (به عنوان شاهد) و پایه در سه سطح نارنج, سیترنج و پونسیروس انتخاب شد. بر اساس تجزیه داده ها کاهش دما در افزایش نشت یونی, پراکسیداسیون لیپیدها, ظرفیت آنتی اکسیدانی, فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز, آسکوربات پراکسیداز, کاتالاز و پراکسیداز تاثیر معنی دار داشت (P<0.01). پایه میزان پراکسیداسیون لیپید را تا 1.237 مایکرومول مالون دآلدئید در گرم وزن تر برگ کاهش داد (P<0.05) و ظرفیت آنتی اکسیدانی و فعالیت کاتالاز را به ترتیب تا میانگین 72.87 درصد و 0.431 واحد آنزیمی در گرم وزن تر برگ بالا برد (P<0.01). اثر متقابل پایه و دما نیز بر نشت یونی و فعالیت آسکوربات پراکسیداز معنی دار بود (P<0.05). بطوریکه بیشترین نشت یونی تا 86.97 درصد روی پایه نارنج در -6 °C و فعالیت آسکوربات پراکسیداز تا میانگین 4.620 واحد آنزیمی در گرم وزن تر برگ روی پونسیروس در صفر درجه سانتیگراد ثبت شد. با توجه به شاخص های بیوشیمیایی اینگونه به نظر می رسد که نارنگی پیج روی پایه پونسیروس در مقایسه با پایه های سیترنج و نارنج, دمای یخبندان را بهتر تحمل می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجور، یحیی، فتوحی قزوینی، رضا، حمیداوغلی، یوسف، و حسن ساجدی، رضا. (1391). بررسی اثرات پایه و دمای پایین بر واکنش های آنتی اکسیدانی نارنگی پیج [(Citrus reticulata × C. paradise) × (C. clementina)]. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(3)، 321-326. SID. https://sid.ir/paper/142396/fa

    Vancouver: کپی

    تاجور یحیی، فتوحی قزوینی رضا، حمیداوغلی یوسف، حسن ساجدی رضا. بررسی اثرات پایه و دمای پایین بر واکنش های آنتی اکسیدانی نارنگی پیج [(Citrus reticulata × C. paradise) × (C. clementina)]. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(3):321-326. Available from: https://sid.ir/paper/142396/fa

    IEEE: کپی

    یحیی تاجور، رضا فتوحی قزوینی، یوسف حمیداوغلی، و رضا حسن ساجدی، “بررسی اثرات پایه و دمای پایین بر واکنش های آنتی اکسیدانی نارنگی پیج [(Citrus reticulata × C. paradise) × (C. clementina)]،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 3، pp. 321–326، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button