مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نارنگی پیج روی پایه سیترنج تحت تنش دمای پایین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 تنش دمای پایین, یکی از عوامل محیطی مهم محدودکننده در توسعه کشت و تولید مرکبات است. در این پژوهش تاثیر تنش دمای پایین بر شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیک نارنگی پیج بر روی پایه سیترنج (نهال دو ساله), در شرایط کنترل شده انکوباتور (با رطوبت نسبی %65±5 و شدت نور 15000 لوکس) بررسی گردید. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با اعمال تیمار دماهای پایین (6-, 3-, 0, 3, 6 و 9 درجه سانتیگراد) و شاهد (25±2 درجه سانتیگراد) اجرا شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که کمترین مقدار کلروفیل کل (1.513 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ), رنگ سبز (%61.25) و محتوی آب برگ (%33.55 وزن تازه برگ) در تیمار دمایی 6- درجه سانتیگراد به دست آمد. بیشترین مقدار پرولین (48 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ) در دمای 3- و حداکثر کربوهیدرات (55.3 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ) نیز در صفر درجه سانتیگراد حاصل شد. همچنین, بیشترین مقدار آب گزیدگی (51 تا 75%) و نشت یونی (%75.66) در دمای 6- درجه بود. بیشترین مقدار پراکسیداسیون لیپیدها (2.643 میکروگرم مالون دآلدئید در گرم وزن تازه برگ), ظرفیت آنتی اکسیدانی (%63.5) و فنل (2.863 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ) نیز در دمای 3- درجه بود. حداکثر فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (8.44´104 واحد آنزیمی در گرم وزن تازه برگ) در 3 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. به عنوان نتیجه گیری می توان گفت که نارنگی پیج (روی پایه سیترنج) از طریق افزایش برخی از شاخص ها, همچون پرولین, کربوهیدرات, و ظرفیت آنتی اکسیدانی قادر به تحمل تنش یخبندان تا دمای 3- درجه سانتیگراد است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تاجور، یحیی، فتوحی قزوینی، رضا، حمیداوغلی، یوسف، و حسن ساجدی، رضا. (1390). پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نارنگی پیج روی پایه سیترنج تحت تنش دمای پایین. زیست شناسی گیاهی، 3(9)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/160031/fa

    Vancouver: کپی

    تاجور یحیی، فتوحی قزوینی رضا، حمیداوغلی یوسف، حسن ساجدی رضا. پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نارنگی پیج روی پایه سیترنج تحت تنش دمای پایین. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1390؛3(9):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/160031/fa

    IEEE: کپی

    یحیی تاجور، رضا فتوحی قزوینی، یوسف حمیداوغلی، و رضا حسن ساجدی، “پاسخ های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نارنگی پیج روی پایه سیترنج تحت تنش دمای پایین،” زیست شناسی گیاهی، vol. 3، no. 9، pp. 1–12، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160031/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button