مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

964
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پارامترهای رشدی، عملکرد و کیفیت خیار گلخانه ای تحت تأثیر نسبت های مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 383 | صفحه پایان 391

چکیده

 نسبت پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در کشت های بدون خاک نقش مؤثری بر جذب سایر عناصر معدنی و در نتیجه پارامترهای رشد و نموی بویژه کمیت و کیفیت محصولات تولیدی مانند خیار دارد. با هدف بررسی تأثیر نسبت های مختلف پتاسیم به کلسیم (2 و 5/1, 1, 7/0, 5/0) بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی خیار رقم نگین, آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سیستم باز کشت بدون خاک با بستر ترکیبی کوکوپیت و پرلیت (1: 1) اجرا گردید. نتایج بیانگر تأثیر معنی دار نسبت پتاسیم به کلسیم بر وزن تر و خشک بوته و ریشه, درصد کلسیم و پتاسیم گیاه, صفات کیفی میوه خیار, کربوهیدرات کل, فنل کل و میزان ویتامین ث میوه بود. بر همین اساس بیشترین وزن تر ریشه (36/29 گرم در بوته), وزن خشک ریشه (88/1 گرم در بوته), طول میوه (3/13 سانتی متر), سفتی بافت و وزن تر میوه (112 گرم), میزان کلسیم و پتاسیم برگ و محتوای نسبی آب برگ (7/57 درصد) بوته خیار در نسبت برابر پتاسیم به کلسیم مشاهده گردید. همچنین بیشترین محتوای ویتامین ث میوه به ترتیب در نسبت های پتاسیم به کلسیم 5/1 و 1 حاصل شد. نسبت پتاسیم به کلسیم برابر 1, سبب تولید بیشترین طول و وزن میوه به عنوان اجزای اصلی عملکرد گردید؛ برهمین اساس حداکثر عملکرد میوه (72/8 کیلوگرم در بوته) نیز در نسبت مذکور بدست آمد. براساس نتایج آزمایش نسبت پتاسیم به کلسیم برابر یک بدلیل بهبود پارامترهای رشدونموی و جذب عناصر غذایی منجر به افزایش عملکرد و کیفیت میوه خیار رقم نگین در سیستم بدون خاک گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوان، یاسر، و نظری دلجو، محمدجواد. (1397). پارامترهای رشدی, عملکرد و کیفیت خیار گلخانه ای تحت تأثیر نسبت های مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(3 )، 383-391. SID. https://sid.ir/paper/142483/fa

    Vancouver: کپی

    جوان یاسر، نظری دلجو محمدجواد. پارامترهای رشدی, عملکرد و کیفیت خیار گلخانه ای تحت تأثیر نسبت های مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(3 ):383-391. Available from: https://sid.ir/paper/142483/fa

    IEEE: کپی

    یاسر جوان، و محمدجواد نظری دلجو، “پارامترهای رشدی, عملکرد و کیفیت خیار گلخانه ای تحت تأثیر نسبت های مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 3 ، pp. 383–391، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142483/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button