Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,316
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اتانول و اسانس گیاهان دارویی در افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده میخک رقم (Dianthus caryophyllus cv. Yellow Candy)

صفحات

 صفحه شروع 384 | صفحه پایان 390

چکیده

 با هدف بررسی تاثیر اتانول و اسانس گیاهان دارویی بر افزایش عمر گلجایی گل شاخه بریده میخک سه آزمایش مجزا در قالب طرح کاملا تصادفی طراحی و اجرا گردید. در آزمایش اول تاثیر اتانول با غلظت 4 درصد به دو صورت موقت و دائمی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از اتانول 4 درصد به صورت دائمی و موقت باعث افزایش عمر گلجایی و بازارپسندی گل ها شد. در آزمایش دوم تاثیر اسانس های آویشن Thymus vulgaris, زنیان Carum copticum و مرزه Satureja hortensis (با غلظتهای 50, 100 و 150 ppm) مورد بررسی قرار گرفت. اسانس ها در تمامی غلظت ها عمر گلجایی میخک را افزایش دادند. در این بین اسانس مرزه (100 ppm) بیشترین تاثیر را در افزایش عمر گلجایی (4.4 روز) نسبت به شاهد داشت. در آزمایش سوم اثر متقابل اتانول و اسانس ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین تیمارهای حاوی اسانس و تیمارهای ترکیبی اتانول و اسانس تفاوت معنی داری در عمر گلجایی و بازارپسندی وجود نداشت. بیشترین وزن تر نسبی در روز ششم آزمایش و در تیمار اسانس مرزه (100 ppm) مشاهده شد که 2 برابر بیشتر از شاهد بود. بر طبق نتایج بدست آمده از این آزمایش, می توان اظهار نمود که اسانس های گیاهی ترکیبات طبیعی و ایمن بوده و جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مورد استفاده جهت افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده می باشند و تجاری نمودن این ترکیبات نیاز به آزمایش های تکمیلی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بیات، حسن، عزیزی، مجید، شور، محمود، و وحدتی، نوید. (1390). تاثیر اتانول و اسانس گیاهان دارویی در افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده میخک رقم (Dianthus caryophyllus cv. Yellow Candy). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(4)، 384-390. SID. https://sid.ir/paper/142493/fa

    Vancouver: کپی

    بیات حسن، عزیزی مجید، شور محمود، وحدتی نوید. تاثیر اتانول و اسانس گیاهان دارویی در افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده میخک رقم (Dianthus caryophyllus cv. Yellow Candy). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(4):384-390. Available from: https://sid.ir/paper/142493/fa

    IEEE: کپی

    حسن بیات، مجید عزیزی، محمود شور، و نوید وحدتی، “تاثیر اتانول و اسانس گیاهان دارویی در افزایش عمر گلجایی گل های شاخه بریده میخک رقم (Dianthus caryophyllus cv. Yellow Candy)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 4، pp. 384–390، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا