مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

924
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L)

صفحات

 صفحه شروع 170 | صفحه پایان 177

کلیدواژه

گلابی اروپایی (.Pyrus communis L)Q2

چکیده

 با توجه به اهمیت گلابی (Pyrus communis L.) در ایران و بالا بودن تنوع ژنتیکی در آن, مطالعه ای به منظور اثر ژنوتیپ بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه شش ژنوتیپ بالغ گلابی اروپایی در شرایط آب و هوایی تهران انجام گرفت. در این مطالعه برخی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه از قبیل طول و عرض میوه, نسبت طول به عرض, طول دم میوه, رنگ, وزن تازه و خشک میوه, حجم, سفتی, میزان مواد جامد محلول, اسیدیته قابل تیتر, نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته, pH, صفات کیفی بازارپسندی, ظاهر و جذابیت میوه, عطر و طعم میوه ها و ویژگی های حسی در مرحله رسیدن میوه بر اساس دیسکریپتور مرکز جهانی منابع ژنتیکی گیاهی (IPGRI) مورد بررسی قرار گرفت. هدف از انجام این تحقیق شناخت بهتر ویژگی های فیزیکو شیمیایی میوه و بررسی گوناگونی برخی از ژنوتیپهای گلابی اروپایی می باشد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ اثر معنی داری بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه داشت و بین ژنوتیپ ها از نظر این ویژگی ها اختلاف معنی داری وجود داشت (P£0.05). به گونه ای که تغییرات طول میوه از 9.82 - 6.99 سانتی متر, عرض میوه 7.17 - 4.69 سانتی متر, نسبت طول به عرض 1.59 - 1.23, طول دم میوه 3.73 - 2.2 سانتی متر, رنگ زمینه میوه از زرد تا سبز _ زرد و سبز _ قرمز, رنگ L از L* 74.08 - 60.47, رنگ H از H* 86.95 - 80.06, رنگ C از C* 53.43 - 46.16, وزن تازه میوه از 308.91 - 80.5 گرم, وزن خشک از 5.36 - 4.52 گرم در 30 گرم از میوه, حجم میوه از 270.7 - 86.33 سانتی مترمکعب, سفتی میوه 2.37 - 1 کیلوگرم بر سانتی مترمربع, میزان مواد جامد محلول میوه از 17.63 - 14.9 درجه بریکس, اسیدیته قابل تیتر میوه 0.41 - 0.18 درصد, نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته میوه 92.66 - 40.49 و pH میوه از 5.33 - 3.95 متغیر بودند. نتایج نشان داد که ژنوتیپ A95 دارای ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی بهتری نسبت به بقیه ژنوتیپ ها می باشد و می تواند به عنوان ژنوتیپ امیدبخش برای ارزیابی های بعدی و تکمیلی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نجف زاده، رقیه، ارزانی، کاظم، و بابایی، علیرضا. (1391). بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(2)، 170-177. SID. https://sid.ir/paper/142562/fa

    Vancouver: کپی

    نجف زاده رقیه، ارزانی کاظم، بابایی علیرضا. بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(2):170-177. Available from: https://sid.ir/paper/142562/fa

    IEEE: کپی

    رقیه نجف زاده، کاظم ارزانی، و علیرضا بابایی، “بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 2، pp. 170–177، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button