مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان

صفحات

 صفحه شروع 250 | صفحه پایان 260

چکیده

 کسب اطلاعات در مورد گیاهان بومی بعنوان منابع غذایی عملگر (فراسودمند) رو به افزایش است. یکی از این گیاهان, گونه های وحشی زرشک (Berberis. Spp.) می باشد که بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آنها می تواند زمینه کاربردشان را در صنایع غذایی و دارویی فراهم کند. لذا در این پژوهش بمنظور معرفی بیشتر این گیاه ارزشمند بومی, سه ژنوتیپ موجود در باغ کلکسیون زرشک پژوهشکده علوم و صنایع غذایی درسال 1390 جمع آوری و برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که بین خصوصیات فیزیکی بررسی شده فقط در طول میوه سه ژنوتیپ اختلاف آماری معنی داری در سطح 5 درصد وجود داشت. هر سه ژنوتیپ حاوی میزان بالای چربی, پروتئین, کربوهیدرات و خاکستر بودند. ژنوتیپ نوشین دارای بالاترین قند احیاکننده (8.03±0.222) و در نتیجه دارای مزه شیرین تری نسبت به دو ژنوتیپ دیگر بود. هر سه ژنوتیپ در مقایسه با سایر میوه ها رنگی نظیر شاتوتو زغال اخته حاوی مقادیر قابل توجهی آنتوسیانین (950.17-3927.60 میلی گرم/ لیتر) و ترکیبات فنلی (9.79-12.35 گرم/ لیتر) بودند که بیانگر خواص سلامت بخش این میوه های خودرو و بومی می باشد. بلحاظ مواد معدنی هر سه ژنوتیپ غنی از ریزمغذی های مورد نیاز بدن انسان نظیر پتاسیم, کلسیم, منیزیم و روی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهادی چیتگر، محمد، وریدی، مهدی، وریدی، محمدجواد، و بالندری، احمد. (1395). مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(2 (پیاپی 38))، 250-260. SID. https://sid.ir/paper/143543/fa

    Vancouver: کپی

    فرهادی چیتگر محمد، وریدی مهدی، وریدی محمدجواد، بالندری احمد. مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(2 (پیاپی 38)):250-260. Available from: https://sid.ir/paper/143543/fa

    IEEE: کپی

    محمد فرهادی چیتگر، مهدی وریدی، محمدجواد وریدی، و احمد بالندری، “مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه دار بومی استان سمنان،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 250–260، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button