مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

783
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان در نوشابه پرتقالی

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 261

چکیده

 در این پژوهش فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان بر میکروارگانیسم های آلوده کننده نوشابه (لاکتوباسیلوس دلبروکی, لوکونوستوک مزنتروئیدس, ساکارومایسس سرویزیه و کاندیدا کروزئی) بررسی گردید. مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی بر روی باکتری لاکتوباسیلوس دلبروکی به ترتیب 0.8 میلی گرم در میلی لیتر, 0.7 میلی گرم در میلی لیتر و بر روی لوکونوستوک مزنتروئیدس 0.9 میلی گرم در میلی لیتر مشاهده شد. همچنین نتایج حاصل از حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی بر روی ساکارومایسس سرویزیه و کاندیدا کروزئی با روش رقت سازی در چاهک, 0.8 میلی گرم در میلی لیتر به دست آمد. در این بررسی برای کنترل رشد میکروارگانیسم های عامل فساد نوشابه پرتقالی, از عصاره ریشه شیرین بیان در غلظت های 1000, 1500 و 2000 میکروگرم در میلی لیتر شیرین بیان (به عنوان جایگزین کامل بنزوات سدیم) و غلظت های 1000, 1500 و 2000 میکروگرم در میلی لیتر شیرین بیان به همراه 50 درصد بنزوات سدیم معمول در فرمولاسیون صنعتی نوشابه پرتقالی استفاده شد. نمونه های نوشابه حاوی عصاره به همراه نمونه شاهد در دمای محیط قرار گرفته و روند رشد میکروبی در فواصل زمانی 1, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 و 90 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون میکروبی نشان داد که استفاده از عصاره ریشه شیرین بیان در نوشابه پرتقالی باعث ماندگاری نوشابه طی 90 روز می شود. بررسی میزان ترکیبات فنولی در طی دوره نگهداری نشان داد که عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان در pH اسیدی نوشابه پرتقالی به خوبی پایداری خود را به مدت 3 ماه حفظ نموده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، زهره، میرزایی، حبیب اله، امام جمعه، زهرا، صادقی ماهونک، علیرضا، و خمیری، مرتضی. (1391). ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان در نوشابه پرتقالی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 251-261. SID. https://sid.ir/paper/143554/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی زهره، میرزایی حبیب اله، امام جمعه زهرا، صادقی ماهونک علیرضا، خمیری مرتضی. ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان در نوشابه پرتقالی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛8(2):251-261. Available from: https://sid.ir/paper/143554/fa

    IEEE: کپی

    زهره کرمی، حبیب اله میرزایی، زهرا امام جمعه، علیرضا صادقی ماهونک، و مرتضی خمیری، “ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان در نوشابه پرتقالی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 251–261، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button