مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زمان برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 18

چکیده

 مقدمه: امروزه با افزایش آگاهی مصرف کنندگان نسبت به سالم بودن افزودنی های غذایی خصوصا آنتی اکسیدان ها سعی بر این است که از این مواد به جای مواد شیمیایی ترکیبی در مواد غذایی استفاده شود. شیرین بیان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی می باشد که دارای ترکیبات فیتوشیمیایی با اثرات سلامتی بخش است. از این ترکیبات می توان گلیسیریزین و ترکیبات فنولیک را به عنوان آنتی اکسیدان, کاهنده آسیب های اکسیداتیو به سلول که منجر به سرطان, بیماری های قلبی و .... می شود نام برد. کیفیت گیاهان دارویی تحت تاثیر عوامل زیادی از جمله زمان برداشت قرار می گیرد. بنابراین می توان گفت بررسی اثر زمان برداشت روش مناسبی برای رسیدن به بهترین کیفیت دارویی گیاه شیرین بیان می باشد.مواد و روش ها: ریشه شیرین بیان در 2 فصل پاییز و زمستان (20 مهر و 20 دی) از استان گلستان (ایستگاه تحقیقات کشاورزی عراقی محله) جمع آوری گردید. ترکیب شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی ریشه های برداشت شده در 2 فصل متفاوت با آزمونهای DPPH, قدرت احیاکنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل ارزیابی شد.یافته ها: مقدار رطوبت در ریشه های برداشت شده در فصل پاییز بیشتر بود در حالی که مقدار پروتئین, قند, خاکستر و ترکیبات فنولیک در ریشه های برداشت شده در فصل زمستان (20 دی) ببیشتر بود. نتایج نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ریشه شیرین بیان برداشت شده در فصل زمستان (20 دی) بیشتر می باشد.نتیجه گیری: با توجه به این که عوامل محیطی سبب تغییراتی در رشد گیاهان دارویی و کیفیت مواد موثره آنها می گردند لذا برداشت یک گیاه دارویی زمانی مقرون به صرفه است که مواد موثره آن به حد مطلوب رسیده باشد. برداشت گیاهان دارویی در زمان نامناسب نه تنها میزان محصول به دست آمده را کاهش می دهد بلکه محصول برداشت شده نیز از کیفیت خوبی برخوردار نخواهد بود زیرا عملکرد اندام مورد نظر و هم چنین میزان متابولیت های ثانویه یک گیاه دارویی در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه متفاوت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، زهره، میرزایی، حبیب اله، امام جمعه، زهرا، صادقی ماهونک، علیرضا، و خمیری، مرتضی. (1391). اثر زمان برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان. علوم غذایی و تغذیه، 10(1 (پیاپی 37))، 5-18. SID. https://sid.ir/paper/143133/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی زهره، میرزایی حبیب اله، امام جمعه زهرا، صادقی ماهونک علیرضا، خمیری مرتضی. اثر زمان برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛10(1 (پیاپی 37)):5-18. Available from: https://sid.ir/paper/143133/fa

    IEEE: کپی

    زهره کرمی، حبیب اله میرزایی، زهرا امام جمعه، علیرضا صادقی ماهونک، و مرتضی خمیری، “اثر زمان برداشت بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی ریشه شیرین بیان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 10، no. 1 (پیاپی 37)، pp. 5–18، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143133/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button