مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,328
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک و ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 39

چکیده

 در این پژوهش از عرق بیدمشک جهت تولید نوشابه گازدار استفاده شد. بدین منظور نسبتهای مختلفی از عصاره حاصل از تقطیر گیاه, آب گازدار, اسید سیتریک و شکر با یکدیگر مخلوط گردیدند. 16 فرمول تولید شده از نوشابه بیدمشک توسط یک گروه ارزیاب 20 نفره از لحاظ طعم و مزه از طریق آزمون رتبه بندی مقایسه شده و سطح پذیرش عمومی آنها نیز توسط آزمون لذت بخشی در مقیاس 9 درجه ای ارزیابی گردید. نتایج حاصل توسط آزمون فریدمن از لحاظ آماری آنالیز شده و بهترین فرمولاسیون تعیین گردید. در مرحله بعد جهت ارزیابی مدت زمان ماندگاری, نمونه های نوشابه به مدت شش ماه تحت شرایط محیطی مختلف نگهداری شده و در فواصل زمانی دو ماه یکبار از لحاظ pH, اسیدیته, کدورت, میزان مواد جامد محلول, شمارش کلی میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل و کپک و مخمر مورد آزمایش قرار گرفتنتد. در نهایت مشخص شد که pH, اسیدیته و میزان مواد جامد محلول در هیچیک از تیمارها درطی 6 ماه نگهداری, تغییر معنی داری نداشته و ثابت مانده است. اما شرایط محیطی و زمان, تاثیر معنی داری بر کدورت داشته است. بطوریکه در نمونه هایی که در دمای محیط و بطریهای شفاف نگهداری شده بودند, میزان کدورت بطور معنی داری افزایش داشته است. آلودگی به کپک و مخمر نیز در هیچیک از تیمارها مشاهده نشد اما روند تغییرات شمارش کلی میکروارگانیسمها در نمونه های نگهداری شده, تحت شرایط دمای محیط و حضور نور شدیدتر بود. نتایج بدست آمده از انجام ارزیابیهای حسی پس از پایان دوره نگهداری نشان داد که هیچ یک از نمونه هایی که تحت شرایط محیطی متفاوت نگهداری شده بودند از لحاظ طعم و مزه و ظاهر تفاوت معنی داری با یکدیگر و نیز با نمونه تازه ندارند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الهامی راد، امیرحسین، و محمدی، علی اصغر. (1385). فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک و ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 2(1 (نیمه اول))، 27-39. SID. https://sid.ir/paper/143668/fa

    Vancouver: کپی

    الهامی راد امیرحسین، محمدی علی اصغر. فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک و ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛2(1 (نیمه اول)):27-39. Available from: https://sid.ir/paper/143668/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین الهامی راد، و علی اصغر محمدی، “فرمولاسیون نوشابه گازدار با استفاده از عرق بید مشک و ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن درطی نگهداری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 1 (نیمه اول)، pp. 27–39، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143668/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button