مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,289
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ساختاری، ریخت شناسی، ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید

صفحات

 صفحه شروع 393 | صفحه پایان 404

چکیده

 در این پژوهش, نشاسته چهار لاین سورگوم سفید به روش خیساندن قلیایی استخراج گردید و ویژگی های شیمیایی و فیزیکی آن ها تعیین شد. درصد پایین پروتئین (%0.36>), چربی (%0.11>) و خاکستر (%0.53>) نشان دهنده کیفیت مناسب استخراج نشاسته ها بود و درصد آمیلوز لاین های مختلف بین 27 تا 30 درصد بود. در تصاویر میکروسکوپ نوری و الکترونی گرانول های نشاسته سورگوم, عمدتا کروی با قطر میانگین 12mm مشاهده شد. به لحاظ ظاهری, رنگ نشاسته سورگوم کاملا سفید با زاویه فام 103o و اشباعیت 3 درصد بود. الگوی پراش پرتو x نشاسته سورگوم نشان دهنده حضور کریستال نوع A بود و در برخی لاین ها کریستال نوع V نیز مشاهده گردید. همچنین درصد کریستال نشاسته سورگوم لاین های مختلف بین 25 تا  31درصد متغیر بود. مشاهدات DSC نشان داد دمای شروع ذوب کریستال نشاسته بین 69 تا 70 درجه سانتیگراد و دمای حداکثر ذوب بین 73 تا 74  درجه سانتیگراد است و آنتالپی ذوب بین 8-10 J/g تعیین شد آنالیز FTIR نشان داد اگرچه مقدار جذب گروه های عملگر برای نشاسته لاین های مورد مطالعه تفاوت محدودی دارد, اما الگوی جذبی آنها مشابه بود. به طور کلی بین ویژگی های نشاسته های سورگوم لاین های مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد و ویژگی هایی مشابه با نشاسته ذرت معمولی به عنوان منبع نشاسته تجاری مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احتیاطی، احمد، شهیدی، فخری، کوچکی، آرش، رضوی، سیدمحمدعلی، و مجذوبی، مهسا. (1396). بررسی ویژگی های ساختاری, ریخت شناسی, ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(2 (پیاپی 42))، 393-404. SID. https://sid.ir/paper/143568/fa

    Vancouver: کپی

    احتیاطی احمد، شهیدی فخری، کوچکی آرش، رضوی سیدمحمدعلی، مجذوبی مهسا. بررسی ویژگی های ساختاری, ریخت شناسی, ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(2 (پیاپی 42)):393-404. Available from: https://sid.ir/paper/143568/fa

    IEEE: کپی

    احمد احتیاطی، فخری شهیدی، آرش کوچکی، سیدمحمدعلی رضوی، و مهسا مجذوبی، “بررسی ویژگی های ساختاری, ریخت شناسی, ساختمانی و حرارتی نشاسته سورگوم سفید،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 (پیاپی 42)، pp. 393–404، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button