مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,050
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی و تیمول بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus)

صفحات

 صفحه شروع 566 | صفحه پایان 574

چکیده

 پوشش خوراکی حاوی عصاره آویشن شیرازی (Zataria multiflora) به عنوان عامل جلوگیری کننده از فساد میکروبی و افزایش ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از دستگاه GC Mass ترکیب های موجود در آویشن شیرازی شناسایی و مقدار تیمول به عنوان ترکیب ضدمیکروبی با استفاده از دستگاه HPLC اندازه گیری شد. هم چنین شناسایی بار میکروبی در سطح کلاهک قارچ و اثر عصاره آویشن و تیمول با غلظت های 70 و 105 میلی گرم بر لیتر در محیط کشت غذایی بر روی باکتری و کپک بررسی گردید. بدین منظور کلاهک رسیده قارچ دکمه ای با کربوکسی متیل سلولز 1 درصد به همراه عصاره آویشن شیرازی با سه غلظت 82.5, 125 و 187.5 میلی گرم در لیتر پوشش داده و در دمای 8 درجه سلسیوس به مدت دو هفته نگه داری شدند و بار میکروبی در روز اول, هفتم و چهاردهم مورد بررسی گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد, باکتری .Psudomonas sp و کپک .Aspergillus sp در مراحل مختلف نگه داری در سطح کلاهک نمونه شاهد رشد می کنند. همچنین درسطح محیط غذایی و کلاهک پوشش داده شده با افزایش غلظت آویشن و تیمول از تراکم باکتری و کپک کاسته شد. به طوریکه در غلظت 187.5 میلی گرم بر لیتر عصاره آویشن و 105 میلی گرم بر لیتر تیمول برای جلوگیری از رشد کپک و غلظت 125 میلی گرم بر لیتر عصاره آویشن و 70 میلی گرم بر لیتر تیمول برای جلوگیری از رشد باکتری مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستگار، مینو، رضوی، سیداسماعیل، و ابراهیمی، پونه. (1396). بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی و تیمول بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(4 (پیاپی 43))، 566-574. SID. https://sid.ir/paper/143586/fa

    Vancouver: کپی

    رستگار مینو، رضوی سیداسماعیل، ابراهیمی پونه. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی و تیمول بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(4 (پیاپی 43)):566-574. Available from: https://sid.ir/paper/143586/fa

    IEEE: کپی

    مینو رستگار، سیداسماعیل رضوی، و پونه ابراهیمی، “بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی و تیمول بر ماندگاری قارچ خوراکی دکمه ای (Agaricus bisporus)،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 4 (پیاپی 43)، pp. 566–574، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button