مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

450
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و تعیین درجه تازگی اناردانه با استفاده از سامانه تصویر برداری حرارتی

صفحات

 صفحه شروع 152 | صفحه پایان 162

چکیده

 شناسایی و جداسازی محصولات کشاورزی تازه و سالم از محصولات مانده و آسیب دیده موجب کاهش تلفات و ضایعات ناشی از گسترش بیماری نمونه های ناسالم می شود. هدف از این مقاله بررسی کیفیت ماندگاری انار دانه طی دوره نگهداری 15 روزه با استفاده از سامانه تصویربرداری حرارتی می باشد. برای دریافت تصاویر حرارتی, انار دانه ها با استفاده از روش گرمانگاری فعال در معرض منبع سرد با دمای -2oC به مدت 60 ثانیه قرار گرفتند. بمنظور استخراج مقادیر دمایی دو روش بخش بندی بر مبنای آستانه یابی تصاویر حرارتی و ترکیب تصاویر رنگی و حرارتی به روش ثبت تصویر استفاده شد. از ویژگی های دمایی مستخرج برای ارزیابی و طبقه بندی انار دانه های چهار دوره نگهداری در سه بازه زمانی 60 ثانیه ای از تصویربرداری (مجموعا 180 ثانیه تصویربرداری حرارتی) از روش آنالیز تفکیک خطی استفاده شد. میانگین دقت طبقه بندی اناردانه ها در سه بازه زمانی 60 ثانیه اول, دوم و سوم از تصویربرداری حرارتی 62.1%, 72% و 79.85 بدست آمد. برای طبقه بندی دوره ها نیز در سه بازه زمانی60 ثانیه بهترین دقت طبقه بندی در 60 ثانیه سوم که برای روز اول 98.7%, روز پنجم 69.23%, روز دهم 65.38% و روز پانزدهم 89.85% بدست آمد. نتایج بدست آمده تایید می کند که تصویربرداری حرارتی می تواند به عنوان یک روش غیر مخرب برای شناسایی درجه تازه بودن انار دانه در زمان های متفاوت نگهداری مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلزاریان، محمودرضا، محمدزاده، علی، و عباسپورفرد، محمدحسین. (1395). شناسایی و تعیین درجه تازگی اناردانه با استفاده از سامانه تصویر برداری حرارتی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(1)، 152-162. SID. https://sid.ir/paper/143637/fa

    Vancouver: کپی

    گلزاریان محمودرضا، محمدزاده علی، عباسپورفرد محمدحسین. شناسایی و تعیین درجه تازگی اناردانه با استفاده از سامانه تصویر برداری حرارتی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(1):152-162. Available from: https://sid.ir/paper/143637/fa

    IEEE: کپی

    محمودرضا گلزاریان، علی محمدزاده، و محمدحسین عباسپورفرد، “شناسایی و تعیین درجه تازگی اناردانه با استفاده از سامانه تصویر برداری حرارتی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 1، pp. 152–162، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button