مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

861
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

452
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشخیص هم زمان باکتری های بیماری زای لیستریا منوسایتوژنز، اشرشیا کلی O157:H7 و جنس سالمونلا به روش multiplex PCR در سبزیجات آماده مصرف

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 116

چکیده

 آلودگی های باکتریایی مواد غذایی یکی از مهمترین مسائل در زمینه ایمنی مواد غذایی می باشد. لذا استفاده از روش های تشخیصی سریع و دقیق حائز اهمیت است. یکی از مهم ترین این روش ها, تکنیک مولکولی PCR است که امکان تشخیص دقیق و با حساسیت بالا در مدت زمان کم, از مزایای آن است. اما در صورتی که تشخیص چندین باکتری بیماریزا مد نظر باشد,  multiplex PCR (mPCR)بهترین گزینه خواهد بود. در این تحقیق از سه باکتریلیستریا منوسایتوژنز, اشرشیا کلی O157:H7 و جنس سالمونلا (سالمونلا انتریکا سرووار تیفی موریوم) که از باکتریهای بیماریزای مهم منتقل شده از طریق آب و مواد غذایی هستند استفاده شد و به کاهو, که نمونه ای از سبزیجات پر مصرف در تهیه سالاد های آماده است, تلقیح و با روش mPCR بطور همزمان شناسایی شدند. بدین منظور مخلوطی از پرایمر های اختصاصی مربوط به باکتریها یعنی, invA (پروتئین تهاجمی A) برای جنس سالمونلا با 284 جفت باز, prfA (پروتئین افزایش دهنده نسخه برداری از ژن های عامل ویرولانس) برای لیستریا منوسایتوژنزبا217  جفت باز وrfb  (ژن مسوول تولید آنتی ژن (O157 برای اشرشیا کلی O157:H7 با420  جفت باز, به همراه  DNAاستخراج شده از مخلوط سه باکتری تلقیح شده به کاهو و سایر معرف های واکنشPCR  به یک لوله واکنش, منتقل و همزمان PCR شدند. با این روش, امکان تشخیص همزمان سه باکتری بیماریزای فوق با حساسیت  1cfu/gامکان پذیر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجب زاده شاندیز، صفیه، بحرینی، معصومه، و شریف مقدم، میرزامحمدرضا. (1396). تشخیص هم زمان باکتری های بیماری زای لیستریا منوسایتوژنز, اشرشیا کلی O157:H7 و جنس سالمونلا به روش multiplex PCR در سبزیجات آماده مصرف. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(1 (پیاپی 41))، 105-116. SID. https://sid.ir/paper/143681/fa

    Vancouver: کپی

    رجب زاده شاندیز صفیه، بحرینی معصومه، شریف مقدم میرزامحمدرضا. تشخیص هم زمان باکتری های بیماری زای لیستریا منوسایتوژنز, اشرشیا کلی O157:H7 و جنس سالمونلا به روش multiplex PCR در سبزیجات آماده مصرف. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(1 (پیاپی 41)):105-116. Available from: https://sid.ir/paper/143681/fa

    IEEE: کپی

    صفیه رجب زاده شاندیز، معصومه بحرینی، و میرزامحمدرضا شریف مقدم، “تشخیص هم زمان باکتری های بیماری زای لیستریا منوسایتوژنز, اشرشیا کلی O157:H7 و جنس سالمونلا به روش multiplex PCR در سبزیجات آماده مصرف،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 105–116، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا