مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

539
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

228
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن

صفحات

 صفحه شروع 102 | صفحه پایان 112

چکیده

 زمینه و هدف: کلستریدیوم دیفیسایل (Clostridium difficile) به عنوان عامل اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک و کولیت کاذب است. سالادهای آماده به مصرف به عنوان یکی از منابع احتمالی انتقال کلستریدیوم دیفیسایل به انسان محسوب می شوند. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن بود.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی بود. 60 نمونه از سالاد عرضه شده از رستوران های مناطق مختلف شهر تبریز در فاصله زمانی اسفند 94 تا خرداد 95 جمع آوری گردید. نمونه ها پس از آماده سازی و استخراج DNA, با روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقاومت آنتی بیوتیکی جدا شده ها به هشت آنتی بیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بررسی ارتباط بین شیوع کلستریدیوم دیفیسایل در مناطق پنجگانه در نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 19) با آزمون مربع کای در سطح معنی داری 0.05> P انجام گرفت.یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 60 نمونه مورد بررسی, 8 نمونه (13.33%) آلوده به کلستریدیوم دیفیسایل بودند. بر اساس نتایج, اختلاف معنی داری در شیوع باکتری در مناطق مختلف مشاهده نشد (p=0.296). از بین هشت آنتی بیوتیک مورد استفاده, نالیدیکسیک اسید با 8 جدایه (100%) و کلیندامایسین با 7 جدایه (87.5%) به ترتیب بیشترین میزان مقاومت را داشته اند. هیچ جدایه مقاومی به مترونیدازول و وانکومایسین یافت نشد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سالاد سبزیجات آماده به مصرف ممکن است راه انتقال کلستریدیوم دیفیسایل به انسان باشد. بنابراین لازم است تدابیر لازم برای مقابله با انتقال آلودگی از طریق سالاد سبزیجات آماده مصرف به کار گرفته شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوچک خانی، حجت، موسوی، میرحسن، و دهقان، پروین. (1396). جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 22(3 )، 102-112. SID. https://sid.ir/paper/76715/fa

    Vancouver: کپی

    کوچک خانی حجت، موسوی میرحسن، دهقان پروین. جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1396؛22(3 ):102-112. Available from: https://sid.ir/paper/76715/fa

    IEEE: کپی

    حجت کوچک خانی، میرحسن موسوی، و پروین دهقان، “جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 22، no. 3 ، pp. 102–112، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا