مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت نیترات در برخی سبزیجات جمع آوری شده از بازارهای تره بار شهر کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 86

چکیده

 زمینه و هدف: بخش عمده ای از نیترات مصرفی توسط انسان از سبزی های مصرف شده در رژیم غذایی روزانه وارد بدن می شود. بالا بودن غلظت نیترات در اندام های قابل مصرف سبزی ها باعث انواع مسمومیت ها, تولید بیماری کم خونی در کودکان و تولید ماده سرطان زای نیتروز آمین در بزرگسالان می گردد. به منظور بررسی غلظت این ترکیب در تعدادی از سبزیجات پرمصرف شهر کرمانشاه, از چهار بازار اصلی تره بار این شهر نمونه هایی در تابستان 1398 جمع آوری شد. روش بررسی: پس از آماده سازی نمونه ها در آزمایشگاه و تهیه عصاره آنها, غلظت نیترات با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm 410 تعیین گردید. یافته ها: براساس نتایج, بین غلظت نیترات در سبزی های بازار های مختلف در تعدادی از سبزیجات اختلاف معنی دار آماری در سطح 5 درصد مشاهده شد. بیشترین غلظت نیترات به ترتیب در سبزیجات برگی, غده ای و بوته ای حاصل شد. در بین سبزیجات برگی شاهی با میانگین غلظت mg/kg2052/14, در سبزیجات غده ای سیب زمینی با غلظت mg/kg 127/01 و در سبزیجات بوته ای خیار با غلظت mg/kg 37/20 وزن تر بالا ترین غلظت نیترات را داشتند. نتیجه گیری: براساس حدود مجاز استاندارد ملی ایران, غلظت نیترات کرفس و پیاز قرمز در بازار آزادی, نیترات برگ چغندر و سیب زمینی در بازار توپخانه, و غلظت نیترات شاهی در تمامی بازار ها بیش از حد مجاز تعیین شد. پیشنهاد می شود به منظور اطمینان از سالم بودن سبزیجات مصرفی, در فواصل زمانی معین و در فصول مختلف سال غلظت نیترات بررسی و کنترل شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فاطمی قمشه، اکرم، و نظامی، ساره. (1399). بررسی وضعیت نیترات در برخی سبزیجات جمع آوری شده از بازارهای تره بار شهر کرمانشاه. سلامت و محیط زیست، 13(1 )، 77-86. SID. https://sid.ir/paper/396700/fa

    Vancouver: کپی

    فاطمی قمشه اکرم، نظامی ساره. بررسی وضعیت نیترات در برخی سبزیجات جمع آوری شده از بازارهای تره بار شهر کرمانشاه. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1399؛13(1 ):77-86. Available from: https://sid.ir/paper/396700/fa

    IEEE: کپی

    اکرم فاطمی قمشه، و ساره نظامی، “بررسی وضعیت نیترات در برخی سبزیجات جمع آوری شده از بازارهای تره بار شهر کرمانشاه،” سلامت و محیط زیست، vol. 13، no. 1 ، pp. 77–86، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396700/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button