مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر قدرت یونی و فشار همگن کردن بر ویژگی های رئولوژیک، توزیع قطر ذرات و میزان سرم دهی دوغ پایدارشده با پکتین با متوکسیل بالا

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 167

چکیده

 دوغ - نوشیدنی مشهور ایرانی- حاصل تخمیر لاکتیکی شیر است و ماده خشک آن از راه رقیق کردن ماست دوغ سازی (پس از تخمیر) یا شیر دوغ سازی (پیش از تخمیر) استاندارد می گردد. از مشکلات اساسی که حین زمان نگهداری این فراورده رخ می دهد, جدا شدن سرم است. داشتن قوام مناسب و جدا نشدن سرم در زمان نگهداری از ویژگی های مطلوب دوغ به شمار می آیند. پکتین با متوکسیل بالا جهت جلوگیری از جدا شدن سرم و اصلاح ویژگی های رئولوژیک نوشیدنی های بر پایه شیر تخمیری پیشنهاد می گردد. از آنجایی که نیروهای الکترواستاتیک در مکانیزم پایدارسازی دوغ با HMP دخالت دارند, غلظت نمک و قدرت یونی سامانه, رفتار پایدارکنندگی HMP را تحت تاثیر قرار می دهند. از سوی دیگر, همگن کردن با تغییر اندازه ذرات دوغ پایدار شده, در پایداری آن تاثیر دارد. در این مطالعه, 0.25 درصد HMP به آب نمک (0.5 و 1 درصد) اضافه شد, سپس محلول حاصل به ماست افزوده تا نهایتا دوغ با مواد جامد بدون چربی شیری %4 (وزنی/وزنی, بر پایه مرطوب) آماده شد. فراورده های نهایی در فشار 150 یا 250 بار همگن شده و سپس به لحاظ توزیع اندازه ذرات و ویژگی های رئولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که نمک اثر قابل ملاحظه بر رفتار پایدار پایدارکنندگی HMP دارد و توزیع اندازه ذرات دوغ پایدارشده با HMP را به صورت معنا داری تحت تاثیر قرار می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی فر، مهرناز، ابراهیم زاده، سیدمحمدعلی، و امام جمعه، زهرا. (1391). بررسی اثر قدرت یونی و فشار همگن کردن بر ویژگی های رئولوژیک, توزیع قطر ذرات و میزان سرم دهی دوغ پایدارشده با پکتین با متوکسیل بالا. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 43(2)، 163-167. SID. https://sid.ir/paper/144370/fa

    Vancouver: کپی

    امینی فر مهرناز، ابراهیم زاده سیدمحمدعلی، امام جمعه زهرا. بررسی اثر قدرت یونی و فشار همگن کردن بر ویژگی های رئولوژیک, توزیع قطر ذرات و میزان سرم دهی دوغ پایدارشده با پکتین با متوکسیل بالا. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1391؛43(2):163-167. Available from: https://sid.ir/paper/144370/fa

    IEEE: کپی

    مهرناز امینی فر، سیدمحمدعلی ابراهیم زاده، و زهرا امام جمعه، “بررسی اثر قدرت یونی و فشار همگن کردن بر ویژگی های رئولوژیک, توزیع قطر ذرات و میزان سرم دهی دوغ پایدارشده با پکتین با متوکسیل بالا،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 43، no. 2، pp. 163–167، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button