Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,024
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارقام مناسب آفتابگردان جهت تهیه پکتین و تعیین خصوصیات کیفی آن

صفحات

 صفحه شروع 751 | صفحه پایان 760

چکیده

 پکتین به علت توانایی تشکیل ژل ماده بسیار با ارزشی است که در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوانی دارد. یکی از مواد اولیه جهت تهیه پکتین, سرآفتابگردان (طبق) بوده که بالقوه منبع عظیمی از پکتین, خصوصا پکتین متوکسیل پایین می باشد. از آنجایی که رقم آفتابگردان نقش بسیار مهمی در میزان بهره (راندمان) و کیفیت پکتین دارد, لذا در این تحقیق ارقام برتر استان گلستان شامل رقم های گلشید, رکورد, گابور, آذرگل و پروگرس, انتخاب شدند تا ضمن تهیه پکتین و تعیین خصوصیات آنها, بهترین رقم ها نیز معرفی گردند. نمونه ها در اواخر خردادماه برداشت و پس از جداسازی دانه ها, طبق ها خشک و آسیاب شدند. جهت استخراج پکتین از محلول سدیم هگزامتا فسفات با غلظت 0.75 درصد در دمای 85oC به مدت 20 دقیقه و در pH=5 استفاده گردید. سپس میزان بهره استخراج, خاکستر, اسید گالاکتورونیک (درجه خلوص) و درجه متیلاسیون هر رقم به تفکیک اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند رقم های گلشید و رکورد بالاترین بهره استخراج را داشته, همچنین پکتین حاصل از آنها با داشتن 80.4 و 81.8 درصد اسید گالاکتورونیک بهترین خلوص و کیفیت را در بین سایر ارقام داشتند. درجه متیلاسیون پکتین استخراج شده بین 33.2 و 35.1 درصد بود, که هیچگونه اختلاف معنی داری بین ارقام مختلف از این نظر وجود نداشت و نتایج این قسمت بخوبی نشان دادند که پکتین آفتابگردان به طور طبیعی از نوع متوکسیل پایین می باشد. رقم گابور در رتبه دوم و رقم های آذرگل و پروگرس نیز با 1.8 و 2.3 درصد دارای کمترین بهره استخراج بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده، جلال، و محرابی پور، سعید. (1386). بررسی ارقام مناسب آفتابگردان جهت تهیه پکتین و تعیین خصوصیات کیفی آن . علوم کشاورزی، 13(3)، 751-760. SID. https://sid.ir/paper/7732/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده جلال، محرابی پور سعید. بررسی ارقام مناسب آفتابگردان جهت تهیه پکتین و تعیین خصوصیات کیفی آن . علوم کشاورزی[Internet]. 1386؛13(3):751-760. Available from: https://sid.ir/paper/7732/fa

    IEEE: کپی

    جلال محمدزاده، و سعید محرابی پور، “بررسی ارقام مناسب آفتابگردان جهت تهیه پکتین و تعیین خصوصیات کیفی آن ،” علوم کشاورزی، vol. 13، no. 3، pp. 751–760، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/7732/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا