در این پژوهش اسیدولیز آنزیمی روغن کلزا با اسیدهای چرب کاپریلیک و کاپریک به منظور تولید لیپید بازساخته مورد بررسی قرار گرفت. لیپوزیم تی ال آی ام که یک نوع لیپاز یک، سه ویژه ترمومایسس لانوگینوزا می باشد به عنوان کاتالیزور در واکنشگاه بچ استفاده گردید. شرایط واکنش با در نظر گرفتن نسبت مولی اسید چرب به روغن (1:1، 1:2 و 1:3)، مقدار آنزیم (8، 4 و 12 درصد)، دما (45، 55 و 65 درجه سلسیوس) و زمان (15، 30 و 45 ساعت) به روش تاگوچی طرح ریزی شد. پروفیل اسیدهای چرب محصولات واکنش با استفاده از کروماتوگرافی گازی، آزمون و تغییرات عدد یدی از روی ترکیب درصد اسید چرب نمونه ها تعیین گردید. محصولات واکنش در شرایط بهینه از نظر چگونگی توزیع اسیدهای چرب مقایسه شدند. نتایج نشان داد که ترکیب درصد اسیدهای چرب روغن کلزا در اثر واکنش تغییر می کند. واکنش اسیدولیز در حضور لیپوزیم تی ال آی ام در 55، نسبت مولی اسید چرب به روغن 1:3 و %12 آنزیم بالاترین درصد مولی اسیدهای چرب کاپریلیک (%37.2) و کاپریک (%38.9) را بعد از 15 ساعت گرماگذاری در روغن کلزا وارد نمود. تفاوت بین دو اسید چرب کاپریلیک و کاپریک در جریان واکنش اسیدولیز با هر یک از آنزیم ها معنی دار نبود و عدد یدی روغن از 118.5 به 78.5 کاهش یافت. بررسی توزیع اسیدهای چرب در تری آسیل گلیسرول ها در اثر واکنش اسیدولیز با استفاده از لیپوزیم تی ال آی ام به ترتیب حضور 49.5 و 53.4 درصد مولی از اسید کاپریلیک و اسید کاپریک را در جایگاه sn-1, 3 نشان داد.