مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی خشک شدن ورقه نازک پرتقال رقم تامسون

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 مرکبات جایگاه بسیار مهمی را در میان تولیدات کشاورزی در دنیا به خود اختصاص داده است. یکی از گونه های مرکبات که از نظر اقتصادی و صنعتی حائز اهمیت زیادی است پرتقال می باشد. این محصول به صورت میوه تازه, آب میوه غلیظ شده و یا ورقه های نازک خشک شده مورد مصرف قرار می گیرد. در این تحقیق, با استفاده از خشک کن آزمایشگاهی خشک کردن بستر نازک پرتقال رقم تامسون مدلسازی شد. آزمایش ها در پنج سطح دمای خشک کن (30, 40, 50, 60 و 70 درجه سانتی گراد) و سرعت هوای 0.5 m/s و ضخامت ورقه 4 میلی متر در سه تکرار اجرا شدند. رطوبت اولیه پرتقال در طی آزمایش 5.4 تا 5.7 g/g بر پایه خشک بود. رطوبت توده با توزین نمونه ها طی فرآیند خشک شدن محاسبه شد. سیزده مدل ریاضی استاندارد بر داده های آزمایشی برازش داده شد و کیفیت برازش آن ها بر حسب سه پارامتر ضریب تبیین (R2) مربع کای (χ2) و ریشه متوسط مربع خطای داده ها (RMSE) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مدل جدیدی که در این مقاله اولین بار استفاده شده است نیز مورد بررسی قرار گرفت. ضریب تبیین, مربع کای و ریشه متوسط مربع خطای داده های مدل جدید نسبت به سایر مدل ها بهتر و به ترتیب برابر %99.98, 0.00154092 و 0.03460955 بود. بنابراین مدل جدید برای پیش بینی تغییرات رطوبتی در فرایند خشک شدن در بستر نازک ورقه های پرتقال بسیار مناسب تشخیص داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی، شاهین، شریفی، محمد، کیهانی، علیرضا، امید، محمود، و جعفری، علی. (1387). مدل سازی خشک شدن ورقه نازک پرتقال رقم تامسون . مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/144501/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی شاهین، شریفی محمد، کیهانی علیرضا، امید محمود، جعفری علی. مدل سازی خشک شدن ورقه نازک پرتقال رقم تامسون . مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/144501/fa

    IEEE: کپی

    شاهین رفیعی، محمد شریفی، علیرضا کیهانی، محمود امید، و علی جعفری، “مدل سازی خشک شدن ورقه نازک پرتقال رقم تامسون ،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 51–58، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144501/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button