مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزش غذایی 11 گونه مرتعی شرق استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 95

چکیده

 میزان ارزش غذایی و کیفیت گونه های مرتعی در مکانها و زمانهای مختلف, متفاوت است. در این تحقیق سعی شده که 9 پارامتر مهم ارزش غذایی (ماده خشک, پروتئین خام, الیاف خام, چربی خام, خاکستر, انرژی خام, انرژی قابل متابولیزم, کل انرژی قابل هضم و سلولز, همیسلولز و لیگنین) در سه مرحله رویشی (قبل از گلدهی, گلدهی و بذردهی) بر روی 5 گونه لگومینوز شبدر قرمز (Trifolium pratens), شبدر سفید (Trifolium repens), یونجه گل زرد (Melilotus officinalis), یونجه معمولی (Medicago sativa) و اسپرس معمولی (Onobrychis sativa) و همچنین 6 گونه مهم گراس علف باغ (Dactylis glomerata), جو پیازدار (Hordeum bolbusum), چمن پیازدار (Poa bolbosa), جو بنفش (Hordeum violaceum), دم روباه پا بلند (Alopecurus arundinaceus poir) و دم روباه پایه کوتاه (Alopecurus textiles Boiss) مورد مقایسه قرار گیرد. با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دانکن میانگین ها با یکدیگر مقایسه شدند. بررسی نتایج این تحقیق نشان میدهد که میزان پروتئین خام, انرژی قابل متابولیزم و کل انرژی قابل هضم گونه های مورد مطالعه, با پیشرفت مرحله فنولوژیکی کاهش و میزان الیاف خام و سلولز, همیسلولز و لیگنین(NDF) افزایش مییابد. در بین گونه های مورد مطالعه شبدر سفید بالاترین درصد پروتئین خام و علف باغ کمترین درصد را به خود اختصاص داده است. به طور کلی بالاترین ارزش غذایی مربوط به شبدر سفید و پایین ترین ارزش غذایی مربوط به علف باغ است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حشمتی، غلامعلی، باغانی، معصومه، و بذرافشان، ام البنین. (1385). مقایسه ارزش غذایی 11 گونه مرتعی شرق استان گلستان. پژوهش و سازندگی، 19(3(پی آیند 73) در منابع طبیعی)، 90-95. SID. https://sid.ir/paper/20229/fa

    Vancouver: کپی

    حشمتی غلامعلی، باغانی معصومه، بذرافشان ام البنین. مقایسه ارزش غذایی 11 گونه مرتعی شرق استان گلستان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1385؛19(3(پی آیند 73) در منابع طبیعی):90-95. Available from: https://sid.ir/paper/20229/fa

    IEEE: کپی

    غلامعلی حشمتی، معصومه باغانی، و ام البنین بذرافشان، “مقایسه ارزش غذایی 11 گونه مرتعی شرق استان گلستان،” پژوهش و سازندگی، vol. 19، no. 3(پی آیند 73) در منابع طبیعی، pp. 90–95، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button