مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلاینده های هوای منتشره از واحد پخت ضایعات کشتارگاه صنعتی طیور و طراحی سیستم تهویه موضعی و پالایشگر مناسب جهت کنترل و تصفیه آلاینده ها

صفحات

 صفحه شروع 469 | صفحه پایان 479

چکیده

 زمینه و هدف: از مهمترین ویژگی های واحد پخت ضایعات کشتارگاه ها, می توان به انتشار ترکیبات فرار و بوی ناخوشایند اشاره کرد که سبب مزاحمت برای افراد شاغل و ساکنان مجاور این صنعت می شود. به منظور جلوگیری از گسترش این آلاینده ها در محیط اطراف و ایجاد یک محیط زیست مناسب, نیاز به استفاده از فناوری های مناسب تصفیه است.روش بررسی: در این مطالعه به منظور انتخاب سیستم تهویه و پالایشگرهای مناسب در قدم اول اقدام به نمونه برداری از هوای واحد پخت ضایعات, با اقتباس از روش های 1501, 1300, 1600 و 2002 انیستیتو ملی ایمنی و بهداشت حرفه ای شده است. تعداد 24 نمونه از هوای منبع آلودگی, محیطی و منطقه تنفسی کارگران با استفاده از دو جاذب کربن فعال و سیلیکاژل نمونه برداری شده و توسط دستگاه GC-MS تجزیه و تحلیل گردید. سپس بر اساس نتایج آلاینده ها, سیستم تهویه موضعی طراحی شد. برای کنترل ذرات منتشره از دیگ پخت ضایعات از سیکلون مدل استایرمند با راندمان بالا و جهت کنترل آلاینده های گازی و بوی بد منتشره از دیگ پخت ضایعات نیز از اکسیدکننده حرارتی طراحی گردید.یافته ها: در مجموع 41 آلاینده شیمیایی در هوای خروجی از دیگ پخت ضایعات کشتارگاه شناسایی شده است که این ترکیبات شامل هیدروکربن ها, آلدئیدها, کتون ها, الکل ها, استرها, ترکیبات هالوژنه, ترکیبات گوگرددار, ترکیبات نیتروژن دار و اسیدها بوده است. نتایج طراحی سیستم تهویه نشان داد, سیستمی با دبی هواکش m3/h 5725 و سیکلونی با قطر1 m و ارتفاع m 4 می تواند 50 درصد ذرات mm 9.45 را حذف کند. حذف آلاینده های گازی نیز توسط اکسیدکننده حرارتی با دبی گاز سوختی m3/h 96 و حجم محفظه m3 7.67 صورت می گیرد. هزینه سوخت مصرفی این پالایشگر نیز روزانه 310000 ریال برآورد شد.نتیجه گیری: تهویه مناسب دیگ پخت ضایعات کشتارگاه های صنعتی و استفاده از پالایشگرهای تلفیقی جهت تصفیه هوای خروجی, می تواند حجم زیادی از آلاینده های ذره ای و گازی را حذف کند. کنترل این آلاینده ها می تواند سبب کاهش مزاحمت بویایی و آلودگی زیست محیطی و ارتقاء سطح سلامت و رفاه کارگران و ساکنان مناطق مجاور این صنعت شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسام، قاسم، قربانی شهنا، فرشید، و بهرامی، عبدالرحمن. (1393). بررسی آلاینده های هوای منتشره از واحد پخت ضایعات کشتارگاه صنعتی طیور و طراحی سیستم تهویه موضعی و پالایشگر مناسب جهت کنترل و تصفیه آلاینده ها. سلامت و محیط زیست، 7(4)، 469-479. SID. https://sid.ir/paper/145865/fa

    Vancouver: کپی

    حسام قاسم، قربانی شهنا فرشید، بهرامی عبدالرحمن. بررسی آلاینده های هوای منتشره از واحد پخت ضایعات کشتارگاه صنعتی طیور و طراحی سیستم تهویه موضعی و پالایشگر مناسب جهت کنترل و تصفیه آلاینده ها. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1393؛7(4):469-479. Available from: https://sid.ir/paper/145865/fa

    IEEE: کپی

    قاسم حسام، فرشید قربانی شهنا، و عبدالرحمن بهرامی، “بررسی آلاینده های هوای منتشره از واحد پخت ضایعات کشتارگاه صنعتی طیور و طراحی سیستم تهویه موضعی و پالایشگر مناسب جهت کنترل و تصفیه آلاینده ها،” سلامت و محیط زیست، vol. 7، no. 4، pp. 469–479، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145865/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button